Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Forskargruppen studerar faktorer av betydelse för uppkomsten av demens (framför allt Alzheimers sjukdom och vaskulär demens) och andra psykiska sjukdomar (till exempel depression, psykotiska sjukdomar, ångesttillstånd) hos äldre. I studierna ingår befolkningsundersökningarna H70studien, Kvinnoundersökningen, 85+ och 95+ studien. Då vi fått ytterligare anslag söker vi nu fler sjuksköterskor till H70-studien.

Dina nya arbetsuppgifter

Som forskningssjuksköterska kommer du att undersöka deltagarna i studierna och utföra intervjuer och undersökningar avseende psykiatrisk och kroppslig hälsa, EKG-undersökning, spirometri, blodprovtagning, psykometriska tester, anhörigintervju med mera. Du kommer att få utbildning i ovanstående arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har:
- specialistutbildning till psykiatrisjuksköterska
- e
rfarenhet av arbete i forskningsstudier, särskilt populationsstudier
-
Erfarenhet av arbete med äldre
-
Erfarenhet av psykiatri

Vi söker dig som har ett stort intresse för forskning och vi ser gärna att du har en förmåga till självständigt arbete, noggrannhet, stresstålighet samt god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en projektanställning t.o.m. 2015-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning. 1-2 befattningar.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2014-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2014/2834
Kontakt
  • Koordinator Tina Jacobsson, 031-342 70 02
  • Professor Ingmar Skoog, 031-343 86 40
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Sussi Blohm, 073-660 17 14
Publicerat 2014-06-10
Sista ansökningsdag 2014-06-24

Tillbaka till lediga jobb