Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Klinisk patologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Din nya arbetsplats!

Klinisk patologi erbjuder fem utbildningstjänster som syftar till att erhålla specialistkompetens i Klinisk patologi, och som ska verka för optimal och evidensbaserad patologverksamhet i hälso- och sjukvården.

Verksamhetsområdet Klinisk patologi har för närvarande cirka 44 specialister och 13 ST-läkare. Här utförs diagnostik av cell- och vävnadsprover från kliniker och mottagningar representerande såväl bassjukvård som högspecialiserad vård. Laboratoriet för klinisk patologi erbjuder diagnostisk service genom histopatologiska och cytologiska undersökningar, punktionscytologisk mottagning, molekylär patologi samt genom obduktionsundersökningar. Vid enheterna bedrivs även klinisk konferensverksamhet, kliniskt utvecklingsarbete och undervisning. Vidare bedrivs i samverkan med Göteborgs Universitet och Sahlgrenska akademin högkvalitativ  forskning med starka kopplingar till kliniska verksamheter.

Verksamheten kännetecknas av hög kompetens, kvalitet och effektivitet. För att möta kundernas specifika krav har vi inom ett flertal medicinska specialområden företrädare med särskild kompetens och erfarenhet. Vi samarbetar även med laboratorier såväl i Sverige som utomlands.

Om arbetet inom patologi

ST-läkartjänsten utformas i samråd med dig, handledare, studierektor och sektionschef utifrån Socialstyrelsens målbeskrivning i Klinisk patologi och utbildningsboken i patologi (www.svfp.se).  Tre av tjänsterna är huvudsakligen förlagda till Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Göteborg, tjänstgöring vid annan enhet inom kliniken i Trollhättan (NÄL) och/eller i Borås (SÄS) kommer att ingå inom vissa delar av utbildningen. En tjänst kommer huvudsakligen vara förlagd till NÄL (Trollhättan) och en tjänst kommer vara förlagd till SÄS (Borås). På motsvarande sätt kommer delar av dessa utbildningsblock vara förlagda till SU. I tjänsten ingår även utbildningsmoment för läkarstudenter, läkare och annan vårdpersonal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare eller dig som är i slutet av din AT-tjänstgöring. För att behärska arbetsuppgifterna behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom klinisk patologi eller annan laboratoriespecialitet, likaså om du har forskningserfarenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och ett genuint intresse av att arbeta inom denna laboratoriespecialitet. 

God självkännedom och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper samt att du har förmåga att ta ansvar, är tydlig och har förmåga att fatta självständiga beslut. I vissa fall innebär specialiteten snabb diagnostik för akut handläggning av patienter vilket innebär att du bör vara stresstålig. Vi förväntar oss även att du är lyhörd för din omgivning och dina kollegor.

Bifoga bevis om legitimation som läkare i din ansökan.

Urval och intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Trollhättan eller Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1794
Kontakt
  • Sektionschef, Magnus Hansson, 076 - 138 85 77
  • ST-studierektor, Lena Mölne, 070 - 579 44 01
Facklig företrädare
  • SACO, Mario Verdicchio, 072 - 321 22 24
Publicerat 2021-03-18
Sista ansökningsdag 2021-05-16

Tillbaka till lediga jobb