NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatri, Mobilt akutteam Uddevalla

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 400 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Semestervikarier/ extrapersonal som kan ersätta vid kortare frånvaro.
Du är leg sjuksköterska, gärna med vidareutbildning i psykiatri. 

Om oss
Psykiatriska mobila akutteamet är en del av vuxenpsykiatriska öppenvården som ger insatser i form av specialistpsykiatrisk bedömning, vård och behandling i patientens närmiljö, företrädesvis i patientens hem, men också telefonledes. Behandlingsinsatserna sker utifrån uppdrag från såväl psykiatrisk akutmottagning, heldygnsvård som öppenvård och kan vara akuta och/eller planerade. Uppdragen är tidsbegränsade och följs upp och utvärderas tillsammans med överläkaren samt övriga i teamet vid behandlingskonferens. Besöken sker, företrädesvis, i patientens hem eller i dess närmiljö men kan också ske på mottagningen. Vi gör också akuta oplanerade insatser framför allt i form av specialistpsykiatriska bedömningar.

Psykiatriska mobila akutteamens uppdrag syftar till att ge patienter nära vård i akuta situationer under kvällar och nätter. Insatserna kan förebygga oplanerade akuta besök vid psykiatriska akutmottagningen, minska behovet av heldygnsvård samt öka förutsättningarna för permissioner.

Teamet består av totalt fyra sjuksköterskor/psykiatrisjuksköterskor som arbetar i två arbetslag med schemalagd arbetstid, eftermiddag, kväll och natt. Geografiskt upptagningsområde är Uddevalla, Munkedal, Orust och Lysekil

Vi är måna om och har en nära och gott samarbete med våra samverkansparter såsom övrig specialistpsykiatri, primärvård och kommun, socialtjänst. Vi har också ett gott och nära samarbete med polis och ambulansverksamhet.

Arbetsuppgifter
Du kommer till ett kompetent team med väl inarbetade kollegor och en god arbetsgemenskap.

I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga arbetsuppgifter för en sjuksköterska/psykiatrisjuksköterska så som bedömning av olika slag, samtal av stödjande och/eller stabiliserande karaktär, uppföljning av farmakologisk behandling, telefonrådgivning, närståendestöd och råd och stödinsatser till andra vårdgivare och samverkansparter.

Kvällar och nätter ansvarar vi, som beredskapsteam, också för jourverksamheten för barn- och ungdomspsykiatriska verksamheten. 

Kvalifikationer
Leg sjuksköterska gärna med specialistutbildning i psykiatri eller leg sjuksköterska med erfarenhet från psykiatriskt arbete som bedöms relevant för tjänsten. Vana från akutinriktade insatser är meriterande.

Arbetet kräver att du har en personlig mognad, har vana och tycker om att arbeta självständigt och att kunna ta egna beslut. Vi förutsätter att du är strukturerad, tydlig, ordningsam och flexibel.

B-körkort är ett krav. 

Övrigt
Arbetstiden är eftermiddags- och kvällstjänstgöring, vanligen 16.00 – 02.00, med arbete varannan helg.
Vi söker dig som är tillgänglig för både semestervikariat och extrapass övriga tider på året.
Semestervikariat tom 2021-08-31.
Extra anställning/timanställning i första hand ett år. 

Vi vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa en arbetsplats som genomsyras av medarbetarskap, delaktighet, jämställdhet, arbetsglädje, respekt och utveckling. Vi värdesätter egenskaper såsom god social kompetens där humor, framåtanda och positivt tänkande är en klar merit. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där egenskaper som ansvarstagande, samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt är viktiga.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas 2021-08-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön och timlön (beroende på anställningsform)
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1482
Kontakt
  • Aase Eriksson, Vårdenhetschef, tel. 010-435 63 91
  • Mobila teamet, kl. 16:00-01:00, tel. 010 435 63 51
Facklig företrädare
  • Vårdförbundets kansli, tel. 010-435 00 00 vxl.
Publicerat 2021-03-05
Sista ansökningsdag 2021-04-30

Tillbaka till lediga jobb