Habilitering & Hälsa, Habilitering barn o ungdom, Kungälv

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering barn och ungdom ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.

Arbetsuppgifter
På Habiliteringen möter vi barn och ungdomar med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som innebär kognitiva, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller rörelsenedsättningar.

Vi söker en tredje kurator till vår mottagning i Kungälv.

Som kurator hos oss arbetar du i nära samarbete med barn/ungdomar, vårdnadshavare och kollegor inom teamet. Du planerar och genomför insatser och behandling, både individuellt och i grupp. Du kommer bland annat ge kris- och stödsamtal, information om samhällsstöd, ge föräldrautbildningar och samarbeta med patientens nätverk. Arbetet kan vara såväl förebyggande som stödjande/behandlande. Du träffar patienter och vårdnadshavare främst på vår mottagning och genom digitala vårdmöten, men även på förskolor/skolor och i patientens hemmiljö. 

Du arbetar i team kring patienten tillsammans med psykolog, specialpedagog, sjukgymnast, arbetsterapeut, , logoped, sjuksköterska, dietist och läkare - allt utifrån patientens individuella behov.

Du erbjuds en introduktionsperiod, mentor och goda möjligheter till kollegial handledning samt regelbundna yrkesträffar.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara utbildad socionom med inriktning mot psykosocialt arbete och ha flera års yrkeserfarenhet.

Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar är ett krav. Goda kunskaper om diagnoserna kognitiv utvecklingsstörning, autismspektrumstörning och/eller rörelsehinder och behov relaterade därtill, är meriterande. Du har ett intresse av att arbeta i tvärprofessionella team, och tidigare erfarenhet av att arbeta i tvärprofessionell verksamhet är meriterande.

Arbetet som kurator innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare samt kommun, varför det ställs stora krav på både självständighet och god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort nödvändigt.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med ett mycket gott samarbetsklimat, kollegor med lång erfarenhet samt ett spännande, varierande och utvecklande arbete där dina dagar är omväxlande. 

VGR har anställningsförmåner som bland annat omfattar avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård samt friskvårdsbidrag.

Vi söker nu en kurator för tillsvidareanställning, välkommen med din ansökan!


Övrigt
Intervjuer sker den 21/4-21.

Vi finns i nya fina lokaler, på översta våningen i Kongahälla köpcenter. Du tar dig enkelt till oss med kollektivtrafik (Kungälvs resecentrum) eller bil (E45 / E6). Habiliteringen Kungälv har upptagningsområde Tjörn, Stenungsund, Kungälv samt Ale. Vi har fritt vårdval.
 
Inom Habilitering och Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: www.vgregion.se/hoh.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1423
Kontakt
  • Susanna Löfqvist Hjelm, enhetschef, 070-087 89 35
  • Hanna Wedholm, kurator, 0303 - 24 15 29
Facklig företrädare
  • Stig Roos, SSR, 0702-55 49 19
Publicerat 2021-03-15
Sista ansökningsdag 2021-03-29

Tillbaka till lediga jobb