Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Beroendemottagning Olskroken

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker nu en specialistpsykolog eller psykolog med motsvarande kompetens med engagemang för psykiatri och beroendeproblematik.

Verksamhet Beroende arbetar strategiskt med psykologers kompetensutveckling. Det finns flera specialistpsykologer inom verksamheten och psykologers kompetens används bland annat för intern utbildning och handledning vilket skapar möjlighet att växa och utvecklas inom verksamheten. Inom verksamheten finns funktionen psykologiskt ledningsansvar i vars uppdrag utveckling och kvalitetsuppföljning av psykologiska behandlingsmetoder ingår. 

Verksamhet Beroende har ett flertal olika enheter inom Göteborg. Vår mottagning som består av Beroendemottagning Olskroken och team Kvinnor, är en av två beroendepsykiatriska öppenvårdsmottagningar inom verksamhet Beroende och finns i nyrenoverade lokaler i Olskroken. Mottagningen vänder sig till patienter från 18 år som har ett beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika i kombination med psykisk sjukdom som kräver specialistsjukvård.

Mottagningen erbjuder utredning och bedömning, psykologisk och psykosocial behandling individuellt och i grupp, till exempel återfallsprevention och färdighetsträning enligt DBT-modellen, farmakologisk behandling och samverkan med andra aktörer. Motiverande samtal (MI) är grunden för behandlingen.

Det psykiatriska teamet består av sjuksköterskor, enhetschef, arbetsterapeuter, sektionsledare, specialistläkare, sekreterare, psykologer, kuratorer, rehabkoordinator och vi har tillgång till fysioterapeut.

Under det kommande året kommer vi att fortsätta vidareutveckla vårt arbete gällande gruppverksamheter, utvärdering och uppföljning samt integrerad behandling för patienter med samtidigt substansberoende och annan psykisk sjukdom.

Arbetsbeskrivning 

Som psykolog på Beroendemottagning Olskroken är du en del i teamet och har varierade arbetsuppgifter såsom individuell psykologisk behandling, psykiatrisk bedömning, utredning, gruppbehandling samt samverkan/nätverksarbete med patientens närstående och med professionella samverkanspartners. Arbetet innebär stor variation då målgruppen har flera samtidiga tillstånd. På mottagningen erbjuds flera olika psykologiska behandlingar. Vi strävar mot att arbeta integrerat, det vill säga samtidig behandling för substansberoende psykisk sjukdom.

Som specialistpsykolog förväntas du ta aktiv del i implementering och pågående förbättringsarbete på mottagningen samt handleda och stödja mindre erfarna kollegor, särskilt i svårare bedömningar och prioriteringar.

Du kommer att ha ett nära samarbete med dina psykologkollegor på mottagningen och även ha regelbundna träffar med övriga psykologer inom verksamhet Beroende. En del av verksamhetens vision är att vara en klinik, med det avses att psykologer har utbyte med andra enheter och att specifika resurser kan användas på flera mottagningar.

Om dig och dina kvalifikationer 

Vi söker dig som är utbildad psykolog, meriterande om du har specialistutbildning. Som psykolog har du en unik och värdefull kompetens på mottagningen. Du är analytisk till ditt sinnelag och kan arbeta självständigt med utrednings- och behandlingsarbete. Du samarbetar nära övriga teammedlemmar och kan på ett pedagogiskt och kommunikativt sätt förmedla din bedömning till övriga teammedlemmar. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och kan prioritera mellan arbetsuppgifter även i komplexa situationer.

Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett stort engagemang, en positiv grundinställning samt nyfikenhet och intresse. Utöver detta fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1035
Kontakt
  • Psykologisktledningsansvarig, Emma Jacobsson, 072 - 201 56 13
  • Sektionsledare, Jennie Cullbert, 072 - 504 25 26
  • Enhetschef, Göran Larsson, 073 - 660 17 49
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet, Eva Björklund, 031 - 343 38 59
Publicerat 2021-02-17
Sista ansökningsdag 2021-03-03

Tillbaka till lediga jobb