Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Arbetsterapi och Fysioterapi barn

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Enheten Arbetsterapi och Fysioterapi barn har precis flyttat in i de nya lokalerna för Europas modernaste Barnsjukhus, Drottning Silvias barnsjukhus. Idag består enheten av fem arbetsterapeuter, 13 fysioterapeuter och ett fysioterapibiträde. Enheten ingår i verksamheten Neurologi/Psykiatri/Habilitering och fungerar som en egen remissinstans för avdelningar och mottagningar inom Barnsjukhuset samt inom Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). På enheten bedrivs bedömningar och behandlingar inom somatisk och psykosomatisk sluten- och öppenvård i samarbete med en mängd olika mottagningar och inom många specialiteter. Våra patienter är barn och ungdomar upp till 18 år.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Vi erbjuder ett utvecklande arbete på en dynamisk, positiv och välfungerande enhet där klinisk verksamhet, utbildning, forskning och utvecklingsarbete bedrivs sida vid sida. Vi har bra sammanhållning och delar med oss av våra kunskaper och stöttar varandra.

Arbetsuppgifter

Arbetet som arbetsterapeut på Barnsjukhuset innebär att du bedömer, testar och behandlar barn och ungdomar med en stor variation av åkommor. Du utför arbetsterapeutiska behandlingar inom sluten- och öppenvården. Inom vissa diagnosgrupper arbetar vi i team.

De aktuella tjänsterna inkluderar arbete mot alla områden inom barnsjukhuset. Fördelning av arbetsuppgifter diskuteras i samband med tillsättning av tjänsterna.

Kvalifikationer

Nu söker vi dig som är legitimerad arbetsterapeut med några års yrkeserfarenhet som vill arbeta med barn och ungdomar inom somatisk sluten- och öppenvård. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar är meriterande. Likaså kompetens inom hand- och hjälpmedelsutprovning samt pediatrik. Erfarenhet av arbete med bedömningsinstrument riktade mot barn samt kognitiv och motorisk utveckling är också önskvärt. 

Dina personliga egenskaper kännetecknas av nyfikenhet, god organisatorisk förmåga, samarbetsförmåga samt vilja att lära och utveckla ny kunskap. Du trivs med att arbeta i team och är själv initiativtagare i detta. Du behöver också gilla att arbeta flexibelt och självständigt. Då tjänsten innebär daglig kontakt med många olika människor krävs hög social kompetens och ett gott bemötande.

I denna rekrytering kommer vi att beakta personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-05-01 (t.o.m 2022-03-31, kan eventuellt komma att förlängas)
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 90% eller enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/997
Kontakt
  • Enhetschef, Elke Schubert Hjalmarsson, 070- 082 45 35
Facklig företrädare
  • Sveriges Arbetsterapeuter, Ellen Odéus, 031- 343 56 19
Publicerat 2021-02-16
Sista ansökningsdag 2021-03-05

Tillbaka till lediga jobb