Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ätstörningsenhet barn och unga vuxna

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Kliniken för Barn- och Ungdomspsykiatri

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett stort upptagningsområde och en bred verksamhet med både sjukhusbunden heldygnsvård, allmän barnpsykiatrisk öppenvård samt specialiserad barnpsykiatrisk öppenvård inklusive ätstörningsvård för unga vuxna. Heldygnsvården är lokaliserad till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus på Östra Sjukhuset. Här finns vår specialiserade ätstörningsavdelning med ett regionalt uppdrag att vårda unga i åldern 16 till 25 år med komplicerad ätstörningsproblematik. I samma lokaler finns också vår specialiserade ätstörningsenhet med öppenvård och dagvård för patienter upp till 25 år.

I samarbete med Sahlgrenska Akademin deltar BUP i den kliniska utbildningen av medicinkandidater och vi ansvarar även för utbildning av AT-läkare och randande ST-läkare från andra specialiteter såsom vuxenpsykiatri, barnmedicin och allmänmedicin. Kliniken bedriver tillsammans med Akademin forskning inom olika barnpsykiatriska områden, varav ätstörningar är en av de mest forskningsaktiva. Att främja möjligheterna att kombinera klinisk forskning och klinik hos forskningsintresserade läkare ser vi som en självklarhet.

BUP:s läkargrupp består av cirka 40 läkare där samtliga specialistläkare och ST-läkare är organiserade under sektionschefen som också är läkare. Samtliga klinikens vårdenhetsöverläkare är representerade i BUP:s ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare på enheten för ätstörningar hos unga vuxna kommer du att arbeta med patientgruppen i åldersspannet 18 till 25 år. Din tjänst är förlagd till enhetens öppenvård. Utöver patienternas huvudsakliga ätstörningsproblematik med diagnos Anorexia Nervosa, Bulimia Nervosa eller allvarlig ätstörning UNS, behöver ofta en psykiatrisk samsjuklighet både identifieras, diagnostiseras och behandlas parallellt med ätstörningen. Du behöver därför ha ett intresse och kompetens för ätstörningar i synnerhet, men också för den bredare psykiatrin i allmänhet. Du arbetar nära enhetens vårdenhetsöverläkare som är vuxenpsykiater och har mångårig erfarenhet av arbetet på ätstörningsenheten. Du kommer arbeta teambaserat där läkarrollen har en central plats i det psykiatriska teamet, som i övrigt består av psykolog, sjuksköterska, socionom och dietist. I ditt arbete har du stöd av erfarna kollegor både på ätstörningsenheten och på kliniken i övrigt. I tjänsten ingår ingen jourtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare i vuxenpsykiatri som är särskilt intresserad av eller nyfiken på ätstörningsproblematik hos unga vuxna. Erfarenhet av specialiserad ätstörningsvård är meriterande.

Du tycker om att arbeta i team och har förmåga att ta en ledande roll i teamarbetet när det behövs. Du värdesätter ett gott kollegialt samarbete och vill aktivt bidra till den goda framåtanda och sammanhållning som karaktäriserar vår läkargrupp. Dessutom har du ett driv att på vetenskaplig grund utveckla och förbättra vården för att den effektivt ska komma patienten till godo. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska språket.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/988
Kontakt
  • Sektionschef, Suzanne Ågård, 070- 398 16 84
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, Karin Nagy , 070- 081 67 63
Publicerat 2021-03-02
Sista ansökningsdag 2021-03-16

Tillbaka till lediga jobb