Södra Älvsborgs sjukhus, Neurolog- och rehabiliteringskliniken

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om våra lediga tjänster 
Som arbetsterapeut hos oss kommer du få möjligheten att arbeta med att följa patienten genom både sluten- och öppenvård där du utgå från varje persons individuella behov. Behandlingstid varierar beroende på diagnos, behov och förutsättningar hos såväl personen som verksamheten. Vårt arbetssätt präglas av samarbete och vi arbetar ofta i team med andra yrkesprofessioner. 

Hos oss kan du göra skillnad i människors liv samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och din yrkeskompetens inom specialiserad rehabilitering där vi just nu söker nya medarbetare inom hjärnskaderehabilitering och till vårt specialistteam inom handskador. Vi är många erfarna kollegor som trivs ihop och stöttar varandra i det dagliga arbetet. Aktivt deltagande i kontinuerligt förbättringsarbete och verksamhetsutveckling på våra enheter ser vi som en positiv och viktig del av arbetet. 

Vi erbjuder dig: 

     • Introduktion av fadder som handleder dig i arbetet. 
     • Kompetensutveckling genom interna och externa utbildningar samt auskultation. 
     • Möjlighet till fördjupning av dina kunskaper på universitets- eller högskolenivå. 
     • Teamarbete tillsammans med andra professioner.  
     • Ett gott arbetsklimat i ändamålsenliga lokaler. 
     • Möjlighet att delta på lunchföreläsningar som erbjuds alla medarbetare inom kliniken samt systematiskt auskultation. 

Om oss 
Som arbetsterapeut på SÄS kan du arbeta på olika enheter enligt följande: 

Arbetsterapin rehab 
Uppdraget för arbetsterapin rehab är att tillgodose arbetsterapi till alla patienter som är inskrivna i klinikens sluten- öppen- och dagsjukvård. Vi ansvarar för den arbetsterapeutiska delen av rehabiliteringsinsatserna inom medicinsk rehabilitering, geriatrisk ortopedisk rehabilitering, stroke, neurologi samt reumatologi. 

Central arbets- och fysioterapienhet 
Uppdraget på central arbets- och fysioterapienhet är att tillgodose arbetsterapi till patienter inom somatisk öppen- och slutenvård. Det innebär områden så som, medicin, infektion, lung, gyn, kirurgi, onkologi, ortopedi, barn och kardiologi.  

På enheterna arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabassistenter tillsammans runt patienten. 

Din profil 
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med kandidatexamen eller högre utbildning och har ett serviceinriktat och positivt synsätt. Vi ser gärna att du har kompetens inom hand-  eller hjärnskador. Saknar du kompetens inom dessa områden kan det kompenseras med ett intresse och vilja att utvecklas inom respektive område. Då arbetet präglas av samarbete och variation ställs stora krav på god samarbetsförmåga, flexibilitet, helhetssyn och ansvarstagande men även förmåga att arbeta självständigt. Du kommer ansvara för att patienten får en god rehabilitering under behandlingstiden. 

Initiativrikedom och nytänkande välkomnas. Du har förmåga att se såväl behov som möjligheter och lyfter dina idéer för att kunna bidra till att förbättra vården, arbetssätt och arbetsmiljö. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga yrkeslegitimation i din ansökan.

Rekryteringsprocess 
I denna rekrytering visar du som arbetsterapeut ditt intresse för att börja arbeta hos oss på SÄS. Är du intresserad av att arbeta inom en viss typ av verksamhet så var tydlig med det i din ansökan. 

De kandidater som är intressanta kommer i ett första steg genomgå en Skypeintervju med SÄS rekryteringsteam. Därefter matchar vi dig mot våra lediga tjänster och du kommer då få möjlighet att träffa rekryterande chefer. Rekryteringsprocessen anpassas efter dig som kandidat vilket innebär att steg kan läggas till eller tas bort. 

Ansökan  
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/835
Kontakt
  • Josefin Axeland, central arbets-& fysioterapienhet, 033-616 12 80
  • Emma Skoglund Gustavsson, Arbetsterapin rehab, 033-616 35 49
Facklig företrädare
  • Lena Bengtsson Sjöqvist, Sveriges arbetsterapeuter, 010-435 92 35
Publicerat 2021-02-08
Sista ansökningsdag 2021-03-08

Tillbaka till lediga jobb