NU-sjukvården, Område I, Neuro- och rehabiliteringsklinik

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 400 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Beskrivning
Vi är ett hälsofrämjande sjukhus med fokus på vård, behandling och arbetssätt som sätter patientens behov i centrum. Vi utvecklar våra verksamheter genom processtänkande och ett tvärprofessionellt samarbete.

Är du psykolog med intresse för att arbeta på ett utvecklingsorienterat sjukhus inom ett brett neuropsykologiskt kunskapsområde passar denna tjänst dig väl. Tjänsten är förlagd till Rehabiliteringsmedicin/Neurorehabiliteringsenheten inom Neuro- och Rehabkliniken. Här bedrivs medicinsk specialistvård med inriktning på rehabilitering av personer som drabbat av skador eller sjukdomar inom centrala eller perifera delarna av nervsystemet ex stroke, skallskador eller spinalskador.

Arbetsuppgifter
Psykologen arbetar inom både sluten och öppenvård i team tillsammans med övriga professioner. Tjänsten ställer också krav på förmåga till självständigt arbete då även neuropsykologisk mottagningsverksamhet ingår. Arbetsuppgifterna har fokus på neuropsykologiska och psykologiska bedömningar och utredningar, anpassade efter den fas i rehabiliteringen patienten befinner sig. Även behandlingsarbete, individuellt eller i grupp, anhörigkontakter samt medverkan i långsiktig planering för patienterna är viktiga uppgifter.

Utöver kliniskt arbete förväntas psykologen delta i metod- och utvecklingsarbete inom den egna enheten. Rehabiliteringsmedicin är en del inom neurosjukvård och bedriver ett ständigt arbete för att upprätthålla och utveckla rehabiliteringsinsatser och metoder. Vi är utvecklings- och utbildningsorienterade och det finns goda förutsättningar för vidareutbildning till specialist. Möjlighet till både intern/extern handledning.

Kvalifikationer

  • Legitimerad psykolog, gärna med vidareutbildning inom neuropsykologi
  • Erfarenhet av psykologiskt arbete med tyngdpunkt på neuropsykologiska utredningar och neurorehabilitering
  • Erfarenhet av arbete med patienter med neurologiska diagnoser är meriterande
  • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter egenskaper som självständighet, flexibilitet och kreativitet samt god samarbetsförmåga


Övrigt

  • Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden
  • Provanställningsperiod kan diskuteras


Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan/Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/377
Kontakt
  • Peter Puhlmann, tf verksamhetschef, tfn. 010-435 00 00 vxl.
Facklig företrädare
  • Ann-Charlotte Wulcan, Sveriges psykologförbund, tel. 010-435 00 00 vxl.
Publicerat 2021-01-28
Sista ansökningsdag 2021-02-18

Tillbaka till lediga jobb