Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Vävnadstypningslaboratorium

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Vill du som bli duktig på mycket och samtidigt få möjlighet att specialisera dig? Då är du välkommen till oss på Vävnadstypningslaboratoriet inom Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin! Du trivs på ett högteknologiskt laboratorium och gillar att arbeta med både manuella metoder och avancerad teknik. Om du är biolog eller biomedicinare kan du vara den vi söker. Antingen är du på väg mot examen, ny i yrket eller har jobbat några år. Vi är intresserade av dig!

Om du vill arbeta hos oss kommer du till en arbetsplats med mycket kunskap och erfarna kollegor som delar med sig av den till dig som är ny.

Vi erbjuder våra kunder, både inom och utanför Sveriges gränser, en stor bredd av analyser, vilket vi är stolta över! Vi är ackrediterade, arbetar kvalitetssäkrat och går en spännande framtid till mötes när vi nu håller på att byta våra teknikplattformar mot ny avancerad teknik. Hos oss arbetar du med korta eller längre utredningar, både planerade och akuta.

Vad utförs på Vävnadstypningslaboratoriet inom Klinisk Immunologi?

Klinisk Immunologi bedriver utredningar vid transplantation, allergi, autoimmunitet och immunbristsjukdomar.

På Vävnadstypningslaboratoriet sker utredningar inför eller efter transplantation av organ eller stamceller innefattande bland annat HLA typning, undersökning av HLA-antikroppar och deras specificitet samt olika typer av korstester.

Metoderna som används inkluderar molekylärgenetiska tester som PCR-SSP, qPCR och NGS. Flödescytometri och serologiska tester används också.

Verksamheten har beredskap natt och helg för att bistå Transplantation med akuta utredningar.

Vill du börja hos oss?

För att söka behöver du vara högskoleutbildad biolog, molekylärbiolog eller biomedicinare. Det är viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Erfarenhet från liknande arbete ser vi som meriterande.

Du utför laborativa uppgifter och rutiner som ingår i provhantering, analysering och svarsutlämning. Du tar ansvar och driver dina arbetsuppgifter i mål på egen hand men är samtidigt bra på att samarbeta i team och är tydlig när du kommunicerar med andra. Vi tror att du trivs med att inte alltid veta vad dagen har att bjuda på, kan omprioritera och planera om när det behövs. Du gillar manuellt utredningsarbete och att samtidigt ha tillgång till den senaste tekniken som du får på ett högteknologiskt lab. Och sist men inte minst är du mån om att leverera en god service och kvalitet, tycker det är viktigt med ett gott bemötande och att kunden blir nöjd!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan och undrar du något är du välkommen att höra av dig till oss.

Urval och intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden, ansök redan idag!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-02-01 (t.o.m 2021-12-31, kan komma att förlängas)
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/328
Kontakt
  • Enhetschef, Marie Mineur, 070- 020 59 40
Facklig företrädare
  • Naturvetarna, Pauline Isaksson, 070- 090 37 83
Publicerat 2021-01-21
Sista ansökningsdag 2021-02-04

Tillbaka till lediga jobb