Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP Drottninggatan

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Beskrivning

BUP Sahlgrenska universitetssjukhuset är en del av verksamhetsområdet Neurologi/Psykiatri/Habilitering barn och tillhör Drottning Silvias Barn-och Ungdomssjukhus. Utöver BUP Drottninggatan med Nybesöks- och utredningsenhet och flera specialistmottagningar utgörs BUP av fem distriktbaserade öppenvårdsmottagningar, tre heldygnsvårdsavdelningar och en ätstörningsenhet med utvidgat åldersspann från 0-25 år.

Barn- och ungdomspsykiatrin vid Sahlgrenska universitetssjukhuset öppnade under våren 2019 en ny mottagning i nyrenoverade lokaler på BUP Drottninggatan. Här ryms olika enheter: Specialmottagning, DBT-team, SURF-team, utredningsenheter för nybesök och ADHD samt en klinikövergripande gruppbehandlingsenhet. På nybesöksenheten tas alla remisser emot för hela barn- och ungdomspsykiatrin i Göteborg vilket medför ett högt patientflöde. Efter remissbedömning kallas patienten till nybesöksenheten för en nybesöksutredning som skriftligt delges patienten. Vårdplanen skickas sedan ut till någon av BUP:s öppenvårdsmottagningar eller till en specialmottagning.

En stor del av vårt behandlingsutbud består av gruppbehandlingar för föräldrar vars barn exempelvis fått autism eller ADHD-diagnos. Dessa utbildningar bedrivs just nu till stor del på digitala plattformar.

Vi välkomnar nu två vårdadministratörer till en spännande verksamhet med goda möjligheter att själva vara med och påverka arbetssättet. Den ena tjänsten är helt förlagd till vårt remiss- och nybesöksteam på 100 procent. Den andra tjänsten är förlagd på 50 procent till remiss- och nybesöksteamet och 50 procent till att arbeta med grupputbildningar.

Ange gärna i din ansökan vilken av tjänsterna som du söker.

Arbetsuppgifter

Ditt arbete som vårdadministratör i gruppverksamheten består i att kalla till gruppbehandlingar och föräldrautbildningar, registrera i Elvis, dokumentera i Melior, remisshantering i SÄLMA samt bevaka och svara på inkomna ärenden i 1177. Gruppverksamheten arbetar efter att utveckla arbetssätt som är patientsäkra, effektiva och har hög kvalitet. Detta innebär att du även kommer att vara en del av denna utvecklingsprocess och har möjlighet att påverka de administrativa rutinerna inom gruppverksamheten.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har yrkeshögskoleutbildning/ vårdadministrativ utbildning. Vi ser gärna att du har arbetat med vårdadministrativa system som ELVIS och MELIOR tidigare. 

Som person är du serviceinriktad till både patienter och kollegor. Du har god förmåga till att arbeta självständigt och att samarbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/239
Kontakt
  • Enhetschef, Anna Hjalmers- Westerlund, 070- 572 26 21
Facklig företrädare
  • Vision, Anneli Lundin, 070- 020 60 36
Publicerat 2021-01-15
Sista ansökningsdag 2021-02-05

Tillbaka till lediga jobb