NU-sjukvården, Område Ledning och stöd

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 400 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.


NU-sjukvårdens kommunikationsenhet arbetar med att stödja sjukhusdirektören, övriga chefer samt styrelse med intern och extern kommunikation.
Kommunikation är ett viktigt verktyg för att nå våra mål och eftersom nuvarande kommunikationschef går vidare till nya utmaningar rekryterar vi nu en kommunikationschef. 

Sjukvården i Västra Götalandsregionen står inför spännande utmaningar de närmsta åren. Nära vård ska svara för en efterhand större del av ett personcentrerat sjukvårdsutbud vilket innebär att såväl sjukhus som primärvård kommer att genomgå stora förändringar. Ett helt nytt vårdinformationssystem är också under införande vilket medför att processer och arbetsformer måste utvecklas i snabb takt.


Dina ansvarsområden är;

 • framtagande av strategier och aktiviteter kopplade till det långsiktiga målet att utveckla NU-sjukvården till ett ledande sjukhus i regionen med balans mellan patientnytta – arbetsmiljö - ekonomi 
 • planering, genomförande och uppföljning av kommunikationsåtgärder som stärker NU-sjukvårdens anseende i regionen och vårt upptagningsområde
 • utveckling av kommunikationskanaler, internt som externt, särskilt utveckling av användningen av rörliga media
 • utveckling av kommunikationsstödet anpassat till chefs- och ledningsfunktioner
 • kommunikationsstöd till styrelsen för NU-sjukvården
 • kommunikationsstöd i projekt och processer
 • drivande i arbetet med nya digitala arbetsformer, för såväl vårdkontakter som effektivt internt arbete
 • medverkan i olika utbildningsinsatser
 • ledning av NU-sjukvårdens kommunikationsenhet med ansvar för verksamhet, medarbetare och ekonomi
 • representera NU-sjukvården på regionala arenor.


Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda i en stor, komplex verksamhet. Du är utbildad kommunikatör med goda ledaregenskaper och en bakgrund som chef, meriterande som kommunikationschef.

Som kommunikationschef är du lyhörd och van vid strategiskt kommunikationsarbete där du på ett övertygande, engagerat och effektivt sätt verkställer och uppnår resultat med hög kvalitet. Du har förmågan att se Västra Götalandsregionen ur olika perspektiv samt förstår och agerar utifrån förändringar och sammanhang i omvärlden. Du är mål- och resultatinriktad och inser vikten av att vara en god ambassadör för din arbetsgivare. Du förstår och kan analysera komplexa frågor och gör rationella bedömningar och tydliga prioriteringar genom ett metodiskt och systematiskt arbetssätt.  

Som medlem i sjukhusledningen bidrar du till effektivt samarbete genom att dela med dig av din kompetens och med positivt inflytande. I din roll som chef för kommunikationsenheten stödjer och uppmuntrar du ditt team. Du skapar en tydlig riktning och hjälper dina medarbetare att hålla fokus på målen, bland annat genom att bistå i prioritering av arbetsuppgifter.

Du förstår förutsättningarna för den politiska styrningen, kan samarbeta i och hantera ett system med många interna och externa aktörer samt förstår och hanterar samspelet mellan politik, tjänstemän, profession och arbetstagarorganisationer. 

Du och din enhet har sin placering på NÄL i Trollhättan men hela regionen är vårt arbetsfält. Det förekommer resor i arbetet.


Välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/228
Kontakt
 • Björn Järbur, Sjukhusdirektör, 010-435 00 00
Facklig företrädare
 • Mary Foss, Vision, 010-435 00 00
 • Annika Isaksson, Kommunal, 010-435 00 00
 • Magnus Hermansson, Vårdförbundet, 010-435 00 00
 • Fredrik Pelmé, SACO, 010-435 00 00
Publicerat 2021-01-18
Sista ansökningsdag 2021-02-08

Tillbaka till lediga jobb