Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Genetisk analys och bioinformatik

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Verksamhetsområdet Klinisk genetik och genomik vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) har totalt cirka 110 medarbetare inom ett stort spann av yrkeskunnande, bland annat läkare, genetiska vägledare, undersköterskor, vårdadministrativ personal, biomedicinska analytiker, sjukhusgenetiker och bioinformatiker. Bioinformatiken kommer att ingå i en grupp vid Sahlgrenska Center för Cancerforskning. Fokus är studier av hjärntumörer från barn och vuxna. Det finns mer än 100 kända histologiskt definierade hjärntumörtyper, med olika grad av malignitet. Hjärntumörer uppvisar stor variation vilket gör klassificering och diagnosticering utmanande. Det är av yttersta vikt att patienter får en korrekt diagnos, för att kunna erbjudas rätt terapi och undvika onödig behandling. Gruppen har utvecklat verktyg för DNA metylerings-baserad diagnostik som utvärderas i en pågående nationell studie.

Om arbetet

Vi söker bioinformatiker som kommer att vara ansvarig för analyser av storskaliga dataset genererade från experimentella modeller och kliniska prover. Vi erbjuder en 2-årig anställning för dig som är erfaren och har gedigen bakgrund i bioinformatik, med erfarenhet av analyser av data från hjärntumörer. Du kommer också ta övergripande ansvar för de bioinformatiks- och statistiska analyser som görs i gruppen, utveckla stabila processer och metoder anpassade efter gruppens frågeställningar. I arbetet ingår också att ansvara för hantering och lagring av data, samt handleda och utbilda gruppens doktorander i att utveckla sina förmågor inom bioinformatiks analys. Vi kan erbjuda dig ett spännande arbete inom en grupp med stark anknytning till kliniska tillämpningar och stora möjligheter att utveckla egna idéer och ansvarområden.

Om dig som söker

För behörighet att söka tjänsten krävs en doktorsexamen i bioinformatik eller närliggande fält samt arbetslivserfarenhet inom bioinformatik/systembiologi. Du ska ha goda kunskaper i att analysera storskaliga dataset (DNA metyleringsarrayer), RNA-sekvensering(RNA-seq), ATAC-seq och exome-seq) och av att integrera olika omicsdata. Det är meriterande om du har erfarenhet av kodning i R, Perl och/eller Matlab samt erfarenhet av arbete med NGS-data i UNIX/Linuxmiljö. Meriterande är också om du har erfarenhet av bioinformatiskt arbete med förvärvade sjukdomar samt kunskap kring hjärntumörer och cancerstamceller. Du kommer att arbeta med människor med olika nationaliteter och därför krävs god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift. Vi söker dig som är ansvarsfull, har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-05-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/6438
Kontakt
  • Enhetschef, Kina Höglund, 076- 136 92 09
  • Gruppledare, Helena Caren , 076- 618 38 38
Facklig företrädare
  • SACO, Ylva Surac, 031- 342 95 81
Publicerat 2020-12-23
Sista ansökningsdag 2021-01-11

Tillbaka till lediga jobb