Sahlgrenska Universitetssjukhuset Beroende Substitutionsmottagning 2 Högsbo

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Substitutionsmottagning 2 Högsbo

Vi arbetar med läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende, så kallad substitutionsbehandling. Substitutionsmottagning 1 och 2 Högsbo, är två av fem mottagningar inom substitutionsverksamheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Mottagningarna ligger i nära anslutning till Radiomotet, med bra bussförbindelser. Förutom våra fem mottagningar, ingår även Substitution Dagvård, där patienter som beviljats behandling, vårdas under tiden de ställs in på substitutionsläkemedel. Mottagning 1 vänder sig till patienter som är välfungerande i sin substitutionsbehandling, men kan vara i behov av terapeutiska insatser eller stöd för att till exempel komma ut i sysselsättning. Mottagning 2 har en inriktning mot patienter som är i rehabiliteringsfas i sin substitutionsbehandling, med målsättning att minska återfall och stärka resurser för egenvård.

I verksamheten arbetar vi tillsammans i team, med bland annat psykolog, läkare och kurator. På mottagningarna arbetar sju sjuksköterskor, vilket innebär att man har ett bra kollegialt stöd, med flera kollegor i tjänst varje dag. Vi har ett nära samarbete mellan mottagningarna. Vi har även tät samverkan med socialtjänst och kriminalvård.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss på substitutionsverksamheten får du en individuellt anpassad introduktion och brevidgång, med internutbildning avseende opioidberoende, auskultering på våra övriga enheter med mera. På verksamhetsområdet Beroende erbjuds du allt ifrån basutbildning i psykiatri till fördjupade beroendekunskaper. Vi har en pågående utbildningsinsats avseende Motiverande samtal (MI) och Återfallsprevention. Du kommer också erbjudas processinriktad handledning.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska hos oss har du ett flexibelt jobb som växlar mellan en strukturerad drop-in-verksamhet och öppenvårdsarbete, där du själv styr din planering för individuella patientsamtal och ges tid till administrativt arbete. På förmiddagarna är mottagningen besöksintensiv, då patienterna kommer för att få sin substitutionsmedicin och för provtagning. På eftermiddagarna finns tid för individuella patientsamtal och vårdplaneringar möten med mera.

Du har en gedigen patientkontakt, som ofta sträcker sig över lång behandlingstid. Du kommer att jobba motivationsinriktat med patienten och ha en samordnande roll, då patienterna ofta har flera behandlingsinsatser. Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter är bedömningar inom somatik, beroende och psykiatri, provtagning, medicinadministrering och vårdplanering.Hembesök kan förekomma.

Arbetet är i huvudsak förlagt till dagtid vardagar, men helgtjänstgöring på vår helgmottagning, var 12:e vecka ingår. Även det dagtid, mellan klockan 8-13.

Om tjänsten

En av våra sjuksköterskor ska gå på föräldraledigt och vi söker nu en ersättare för hen, ett vikariat till och med 2022-08-31.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av substitutionsvård, beroendevård och/eller psykiatri sedan tidigare. Det är även meriterande om du har erfarenhet från återfallspreventiv arbete och motivationsarbete enligt MI. Du får gärna ha erfarenhet från vårt dokumentationssystem Melior och vårt patientadministrativa system Elvis. Vidareutbildning inom psykiatri är meriterande.

Vi värdesätter egenskaper som god förmåga att arbeta självständigt, flexibelt och att kunna hantera svåra patientmöten. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet och ser gärna att du har förmågan att driva förbättringsarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Västra Frölunda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/6306
Kontakt
  • Enhetschef, Simon Lindguss, 070 - 082 39 09
  • Enhetschef, David Efraimsson, 072 - 459 03 88
  • Sektionsledare, Jeanette Lundin, 031 - 342 53 21
  • Sektionsledare, Annkie Fridström, 031 - 342 14 19
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Thomas Modig, 031 - 342 53 16 / 070 - 223 60 26
Publicerat 2020-12-16
Sista ansökningsdag 2020-12-30

Tillbaka till lediga jobb