Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Hybrid och intervention, Operation 5

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Välkommen till vårat gäng på Operation 5!

Vi är en stabil personalgrupp, med hög kreativitet, god anda och yrkesstolthet där patienten är i fokus. Här önskar framtida kollegor/medarbetare tillskott i personalgruppen i syfte att kunna möta upp möjligheten till vård och behandling för de patienter där verksamheten klarar av allt mer avancerade kirurgi.

Vill du möta nya utmaningar, då är du välkommen till oss på Hybrid och Intervention, Operation 5! Vi söker dig som är operationssjuksköterska och vill vara en del i den fortsatta utvecklingen av nya arbetssätt.

Om Verksamheten

Hybrid och Intervention (HybI) rymmer avancerad utrustning för interventioner och operationer samt hybridsalar, där kirurgi och bilddiagnostik kan utföras i samma rum. De olika verksamheter som delar på hybrid- och interventionssalarna delar lokaler och utrustning. Personalen arbetar tillsammans på helt nya sätt, med olika professioner. Arbetet utförs bland annat i en ny miljö med avancerad medicinteknik där personalen lär sig att hantera tekniken praktiskt, men också att hantera nya arbetssätt. Operation 5 började drifta en ny operationssal redan december år 2017, där arbete utförs i intraoperativ MR-miljö och bistår även andra verksamheter med stöd. Viss neurokirurgisk vaskulärkirurgi utförs på annan hybirdsal tillsammans med andra professioner. I övrigt är vi en högspecialiserad operationsavdelning med verksamhet dygnet runt. Verksamheten driver både trauma- och elektivkirurgi inom framförallt neurokirurgi, men även operationsuppdrag för specialiteterna käk-, öron- näsa- hals samt plastkirurgi. I takt med att verksamheten Handkirurgi flyttar till Mölndal kan nya utmaningar vad gäller ingrepp komma att flyttas till oss, där vi just nu ser över olika möjligheter.

Verksamheten har ett riksjukvårdsuppdrag riktat mot viss ep- kirurgi. Här ligger även önskemål om centrumbildning av viss neurovaskulärkirurgi. Vidare utförs operationer i hjärna, ryggmärg och ryggkotpelare ofta med hjälp av neuronavigation och mikro- samt robotkirurgi vid exempelvis inläggning av elektroder samt navigationer av vissa biopsier. Neurokirurgin behandlar skallskador, olika typer av blödningar och kärlmissbildningar i hjärna och ryggmärg, tumörer i centrala nervsystemet, diskbråck, hydrocephalus, epilepsi och motoriska störningar. Neurokirurgen utför även viss avancerade ingrepp i smärtbehandlande syfte.

Arbetsbeskrivning 

Operation 5 är en avdelning som var med och startade en unik verksamhet vilken är Europas tredje MR hybridsal. Där en del av verksamheten opererar i en helt ny klinisk miljö sedan år 2017. Hybrid och Intervention Operation 5 är en verksamhet som genomgår förändring med målsättning att hitta nya sätt att arbeta och bedriva verksamhet. Du kommer att utföra sedvanliga arbetsuppgifter som operationssjuksköterska, i övrigt som erfaren i interoperativ MR miljö kunna bistå med handledning och utbildning av nya kollegor på andra enheter som succesivt kommer att börja operera i miljön.

Om dig 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom operation. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av operation. Du ska bidra till att skapa en god samarbetskultur, genom att kunna ta tillvara på andra kollegors styrkor, kompetens och erfarenhet. Du stöttar samt coachar kollegor med negativ och positiv feedback. Vi ser gärna att du stimuleras av utmaningar och vill arbeta aktivt för samarbete inom och mellan våra avdelningar inom verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/6196
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Charlotta Rosenkrantz Gustafsson, 070- 082 27 55
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Anna Olsson , 031- 342 79 99
Publicerat 2020-12-11
Sista ansökningsdag 2020-12-25

Tillbaka till lediga jobb