Sahlgrenska Universitetssjukhuset , Lungmedicin slutenvård Sahlgrenska

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vi behöver utöka vårt team och därför söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse för lungmedicin. Du är kreativ, har förmågan att tänka nytt och en vilja att utforma nya arbetssätt. Vi söker dig som vill arbeta antingen dag/kväll eller natt.

Vår verksamhet

Vårdavdelningen inom lungmedicin ingår i verksamhetsområdet lungmedicin, allergologi och palliativ medicin (LAP). Vi bedriver högspecialiserad slutenvård inom lungmedicin och nu startar vi upp på nytt. På avdelningen koncentreras vården och vi planerar för såväl dygnet runt vård som dagvård. Tillsammans skapar vi en avdelning som har framåtanda och arbetsglädje. Det kommer vara ett omväxlande och lärorikt arbete där du kommer ha möjlighet att påverka och föra vården framåt.

På avdelningen kommer du ta hand om patienter med olika lungmedicinska diagnoser så som lungcancer, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) med andningssvikt, pneumothorax, cystisk fibros, lunginfektioner, interstitiella lungsjukdomar samt sömnrelaterade andningsstörningar. Kompetens behövs både inom de akuta och intensiva flödena samt för våra patienter som behöver mer av de omvårdnadsfokuserade insatserna.

En viktig del av den nya vårdavdelningen kommer vara vår intermediärvårdsenhet. På dessa platser kommer mer avancerad vård bedrivas för instabila patienter i behov av övervakning. Enheten kommer ha möjligheter till kontinuerlig monitorering av patienternas vitala funktioner. Patienterna som skrivs in på enheten är för sjuka för en vanlig vårdavdelning, men samtidigt inte i behov av full intensivvård. Enheten kommer att ha en hög bemanning och kommer bidra till att arbetet på lungmedicin bli mer stimulerande och intressant. För att arbeta på intermediärvårdenheten på avdelningen kommer en längre erfarenhet som sjuksköterska krävas samt en intern utbildning.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig ett spännande och utvecklande arbete där du har möjlighet att påverka samt vara delaktig i avdelningens utformning. Som nyanställd kommer du att erbjudas ett individuellt introduktionsprogram som syftar till att ge dig en trygg grund men också en insikt i hur vi arbetar inom vårt verksamhetsområde. På avdelningen kommer vi ha ett multidisciplinärt samarbete kring patienterna där sjuksköterska, undersköterska och läkare har tät kontakt med fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer och dietister.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska och tillsvidareanställd hos oss ingår i kliniskt basår som är Sahlgrenska Universitetssjukhusets introduktionsprogram. Det kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandleding och praktisk träning på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår också auskultation i annan verksamhet.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av eller intresse för lungmedicin. Vi ser gärna att du är en person som är serviceinriktad, hjälpsam och har en lösningsfokuserad inställning. I och med att avdelningen är i uppstartsfas är det viktigt att du som person har ett starkt engagemang för utveckling samt för att lära och lära ut till andra. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Om du är intresserad och vill veta mer om tjänsten är du välkommen att höra av dig. Titta gärna in på vårt instagramkonto lungmedicinsahlgrenska för att se mer av vårt dagliga arbete. Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering och intervjuer kan komma att hållas under publiceringstiden, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5905
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Lina Norrisson, 072-141 80 72
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Nicklas Modig, 076-940 28 85
Publicerat 2020-11-30
Sista ansökningsdag 2020-12-20

Tillbaka till lediga jobb