Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Beroendemottagning Olskroken

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi erbjuder

  • Ett varierande och mycket utvecklande arbete
  • Flexibilitet, du kan kan styra en stor del av dina arbetsdagar själv.
  • Verksamheten bedrivs under dagtid, vardagar.
  • Det finns goda möjligheter till vidareutbildning.
  • Ett härligt gäng med mycket skratt och roliga upptåg
  • Nyrenoverade lokaler i Olskroken

Om oss

Vi söker en sjuksköterska med intresse och engagemang för psykiatri och beroendeproblematik. Vi inklusive Team Kvinnor, är en av två basmottagningar inom Göteborg.

Mottagningen vänder sig till vuxna personer som har en psykiatrisk problematik i kombination med ett beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika som kräver specialistsjukvård.

Det psykiatriska teamet består av sjuksköterskor, enhetschef, arbetsterapeuter, sektionsledare, specialistläkare, läkare, sekreterare, psykologer, kuratorer, rehabkoordinator och vi har tillgång till fysioterapeut. Mottagningen erbjuder återfallsprevention, samtalsbehandling, farmakologisk behandling, utredning, gruppbehandling och en hel del samverkan med andra aktörer.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på Beroendemottagning Olskroken arbetar du i patientnära relationer. Genom samtal med patienten skapar du förtroendefulla relationer och behandlingsallianser. I arbetet ingår nätverksarbete både med patientens familj och med professionella nätverk.

Som sjuksköterska ansvarar du också för de sedvanliga medicinska insatser som utförs på mottagningen och tillhör sjuksköterskeprofessionen, till exempel medicinhantering, rådgivning med mera. Vi arbetar utifrån ett MI-baserat (motiverande samtal) arbetssätt och utbildning inom detta pågår fortlöpande.

Om dig

Det är ett krav att du är legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning inom psykiatri är meriterande, likaså steg 1.Tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrisk öppenvård med beroendeproblematik är meriterande.

Då arbetet förutsätter teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samtidigt som du behöver kunna arbeta självständigt gentemot gemensamt uppsatta mål. Du har god förmåga att analysera samt förmedla din analys/bedömning till övriga teammedlemmar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett engagemang, en positiv grundinställning samt nyfikenhet och intresse.

Varmt välkommen med din ansökan önskar teamet!

 

 

 

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5823
Kontakt
  • Sektionsledare / arbetsterapeut Jennie Culbert, 072 - 504 25 26
  • Enhetschef Göran Larsson, 073-660 17 49
  • Sjuksköteraska Johanna Mentzer, 031-343 37 99
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070-082 47 61
Publicerat 2020-11-02
Sista ansökningsdag 2020-12-16

Tillbaka till lediga jobb