Regionhälsan Central Barnhälsovård

Om oss

Central Barnhälsovård (CBHV) i Västra Götaland är ett gemensamt verksamhetsområde med fyra geografiska enheter där Södra Älvsborg i Borås är en av dem. CBHV har från och med våren 2020 en gemensam områdeschef och ingår i regionområdet Hälso- och specialistvård för barn och unga i Regionhälsan. På CBHV-enheten i Södra Älvsborg arbetar barnhälsovårdsöverläkare, verksamhetsutvecklare, dietist, psykolog, logoped samt teamsekreterare.

CBHV arbetar hälsofrämjande och familjecentrerat. Enheten ansvarar för att förmedla forskning och stimulera till kunskap och metodutveckling, bland annat genom utbildningsinsatser till barnhälsovårdspersonal. Detta förutsätter en bred samverkan lokalt, regionalt och nationellt.

Om arbetet

Som verksamhetsutvecklare utgör du en viktig del av kunskapsstödet till all personal inom barnhälsovården. Tillsammans med dina medarbetare i teamet utvecklar du och förmedlar metoder och kunskap samt bidrar till att göra en framgångsrik verksamhet ännu bättre.

Uppföljning och statistikinsamling är andra viktiga delar av ditt arbete samt att introducera ny BHV-personal. Enheten har ett fortbildningsansvar och anordnar utbildningar riktade till större och mindre grupper inom barnhälsovården. Arbetet innehåller många typer av samverkan internt och externt. Att följa och vara en del av det regionala och nationella nätverket inom barnhälsovården är en stimulerande och viktig uppgift.

Om dig

Du som söker är sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso-och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn och ungdomar. Du ska ha erfarenhet från BVC-arbete. Arbete med metodutveckling samt verksamhetsledning, FoU-arbete och magisterexamen är meriterande.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, tar egna initiativ och kan leda förändringsprocesser. Arbetet är mångfacetterat och innebär att du kan dela din uppmärksamhet på många olika arbetsuppgifter och samverkansytor. Du har god pedagogisk förmåga och vana vid att handleda andra. Du arbetar gärna självständigt, men har behov av att förankra viktiga beslut samt är van vid att samverka. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten är ett vikariat till 2022-05-30 med stor möjlighet till förlängning.

Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 januari eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5781
Kontakt
  • Jenny Thunberg Benjaminsson, Områdeschef, 0705 - 43 55 80
Facklig företrädare
  • Susanne Sloberg, Vårdförbundet, susanne.sloberg@vgregion.se
  • Susanne Olsson Kristiansson, Vårdförbundet, 0700 - 82 32 59
Publicerat 2020-11-26
Sista ansökningsdag 2020-12-10

Tillbaka till lediga jobb