Sjukhusen i väster, Angereds Närsjukhus, Specialistcentrum Barn och Unga

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 3 miljarder kr.

På Specialistcentrum Barn och Unga Angereds Närsjukhus arbetar motiverade och utvecklingsinriktade medarbetare. Tillsammans bedriver vi specialistsjukvård med utgångspunkt i barns och ungdomars medicinska och psykiska behov. Angereds Närsjukhus har även ett hälsofrämjande och förebyggande uppdrag och är därför med som aktör i det familjecentrerade arbetet i stadsdelen.

Januari 2021 påbörjas ett treårigt samverkansprojekt för små barn 0–3 år i stadsdelen Angered där specialistresurser från vår verksamhet utgör en viktig del.

Om projektet

Angered är en stadsdel med en multietnisk befolkning. Det finns stora utmaningar att nå fram till familjer med effektiva insatser i vården och i samhället generellt. Vår verksamhet har tillsammans med tre vårdcentraler i stadsdelen (inkluderande BVC och två familjecentraler), psykologenheten för mödra- och barnhälsovård, logopedimottagningen barn och ungdom, habiliteringen Hisingen och förskoleförvaltningen i Göteborg beviljats regionala sociala investeringsmedel för ett treårigt samverkansprojekt. Det finns behov att utveckla kunskap för bedömning och insatser för små barn med regleringsproblem (svårigheter med sömn, mat och/eller skrikighet) samt andra tidiga utvecklingsrelaterade svårigheter. Strukturerad samverkan behöver vidareutvecklas mellan aktörer som möter barn och identifierar behov.

Målen med projektet är att:

 • Ge utbildningsinsatser för ökad kunskap om tidiga regleringsproblem och andra tidiga utvecklingsrelaterade svårigheter för att tidigt möta barn och familjer med rätt insats på rätt nivå
 • Utveckla nya metoder och strukturer för att öka samverkan mellan verksamheter runt familjerna samt med familjerna.
 • Förhindra glapp i vården och ge barn stöd i väntan på specialistvård
 • Öka möjligheterna till tidig samverkan med familjer som har barn med utvecklingsrelaterade svårigheter och därmed även att skapa bättre förutsättningar inför skolstart för barn i stadsdelen

Målgruppen är barn 0–3 år som är inskrivna i barnhälsovården på Familjecentralerna i Angered Centrum och Lövgärdet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att medverka i bedömning och utredning av barn som tidigt identifierats med utvecklingsneurologiska avvikelser och i team med övriga professioner medverka i diagnostik, planering och initiering av behandlingsinsatser. Du kommer även att medverka i det kontinuerliga utvecklingsarbetet för effektiv samverkan mellan verksamheter.

Kvalifikationer

 • Legitimerad psykolog med dokumenterad erfarenhet av arbete i bedömning och utredning av små barn 0-3 år samt behandlingsarbete med barn och familjer
 • God social kompetens, flexibilitet och samarbetsförmåga
 • Intresse för nytänkande och utveckling är viktigt för att du ska trivas hos oss.
 • Goda kunskaper i svenska språket både tal och skrift är ett krav. Ytterligare språkkunskaper och kulturkompetens ser vi som en fördel i vårt mångkulturella upptagningsområde. Då en stor andel av patientgrupperna är i behov av tolk måste du känna dig bekväm med att använda tolk.

Meriterande är

 • Erfarenhet från arbete på barnmedicinsk-/ barnpsykiatrisk mottagning och/eller inom barnhälsovården är meriterande.
 • Erfarenhet av teamarbete i barnneuropsykiatriska utredningar.

Sjukhusen i väster lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningen är en projektanställning under pågående samverkansprojekt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse, intervjuer sker löpande
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50% inom projekt. Möjlighet till ytterligare tjänstgöringsgrad inom verksamheten kan diskuteras.
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5742
Kontakt
 • Lena Hogander, projektledare, 0700-81 66 65
 • Gudrun Nygren, barnläkare och barnpsykiater, 031-332 68 84
 • Catarina Svalbacke, vårdenhetschef, 0700-20 78 64
Facklig företrädare
 • Lina Lönnberg, Sveriges Psykologförbund, 0730-65 30 79
Publicerat 2020-11-20
Sista ansökningsdag 2020-12-11

Tillbaka till lediga jobb