Närhälsan Mölnlycke vårdcentral

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Uppdrag Ungas psykiska hälsa

Närhälsan Mölnlycke vårdcentral har fått tilläggsuppdraget Ungas psykiska hälsa, en enhet som vänder sig till barn och unga, 6-18 år med lindrig psykisk ohälsa.

Uppdraget är att erbjuda behandlande och utbildande insatser som exempelvis behandling enskilt och i grupp, psykoedukation och föräldrastöd. Huvudinriktningen är korta behandlingsinterventioner vid exempelvis depression, ångest, stressrelaterad problematik, fobier, sömnsvårigheter och enklare tvångsproblematik. Vid behov hänvisas patient vidare till annan vårdnivå. En viktig del av uppdraget är att samverka med specialistvård, ungdomsmottagningar, socialtjänst, skola och aktörer inom Vårdval Rehab.

För mer information: https://www.vgregion.se/halsa-och-vard/vardgivarwebben/uppdrag-och-avtal/vardval-vardcentral/ungas-psykiska-halsa---vardcentral/

Om Närhälsan Mölnlycke vårdcentral

Vårdcentralen har ca 16 000 listade och ligger mitt i Mölnlycke, nära till Göteborg med goda förbindelser. Mölnlycke är en växande ort med en blandad befolkning av ortens äldre invånare, nyinflyttade barnfamiljer och landsbygdsbefolkningen.

Vårdcentralen har en stabil personalstyrka med ca 40 anställda. Här finns diabetes- och astma/KOL-mottagning, psykosocialt team, rehabkoordinator, BUM, BVC med familjecentral, rehab med arbetsterapeuter och fysioterapeuter i huset. Vi har ett välfungerande samarbete med Härryda kommun. Vid vårdcentralen bedrivs även allmänmedicinsk forskning i samarbete med Göteborgs Universitet.

Ungas psykiska hälsa i Mölnlycke består yrkesgrupperna psykolog och socionom, vi är för närvarande 5 personer som arbetar på enheten. Till oss kan alla barn mellan 6-18 år, som söker hjälp för psykisk ohälsa, vända sig oavsett vilken vårdcentral man är listad på.

Om arbetet

I arbetet med barn och ungas psykiska hälsa är familjeperspektivet givet. Som psykolog består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av;

 • Bedömningar av funktionsförmåga, psykiska symtom och särskilja för åldern normala variationer i humör och beteendemönster som signalerar psykisk ohälsa
 • Kortare behandlingsinterventioner vid exempelvis depression, ångest, stressrelaterad problematik, fobier, sömnsvårigheter och enklare tvångsproblematik. Behandlingsmetoderna som erbjuds grundar sig främst på KBT. Vid behov hänvisas vidare till annan vårdnivå.
 • Behandling sker både i grupp och på individnivå
 • Föräldrastödjande insatser
 • Samverka med specialistvård, ungdomsmottagningar, skola och aktörer inom Vårdval Rehab.
 • Vara delaktig i att bygga upp och utveckla verksamheten.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av arbete med barn och unga. Vi önskar också att du har utbildning i och erfarenhet av att arbeta med KBT. Specialistutbildning är meriterande.

Givetvis bör du ha ett stort engagemang och intresse för barn och ungdomar. Det här är ett jobb för dig som är trygg i dig själv och din roll som psykolog, som gillar att vara delaktig i utvecklingsprocesser och som vågar stå upp för din expertis även i situationer som utmanar dig.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom förmåga till kommunikation och relationsskapande, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Intervju

Vi planerar att genomföra intervjuer på följande datum:

 • Måndag 30 november, förmiddag och eftermiddag
 • Tisdag 1 december, eftermiddag
 • Fredag 4 december, eftermiddag
 • Måndag 7 december, förmiddag och eftermiddag
 • Torsdag 10 december, eftermiddag
 • Fredag 11 december, eftermiddag

Intervjuer kan även komma att genomföras vid andra tidpunkter samt under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mölnlycke
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5585
Kontakt
 • Niclas Långö, Enhetschef, Tfn 010 - 473 30 88
Facklig företrädare
 • Annika Westergård, Sveriges Psykologförbund, Tfn 0705 - 08 67 81
Publicerat 2020-11-13
Sista ansökningsdag 2020-12-08

Tillbaka till lediga jobb