Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Allergisektionen och KOL-centrum

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Allergisektionen och KOL-centrum ingår i verksamhetsområde lungmedicin, allergologi och palliativ medicin, område 6, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Förutom dessa båda sektioner ingår lungmedicin (öppen- och slutenvård) och palliativa sektionen (slutenvård, avancerad sjukvård i hemmet, hospice), kuratorer, neurologopeder och en stor administrativ enhet. Verksamheten är placerad på alla Sahlgrenska Universitetssjukhusets fyra tomter men primärt på Sahlgrenska och Högsbo.

KOL-centrum startade som ett projekt 2015 och siktar på att under 2021 bli en fastställd del av verksamheten. KOL-centrums vision är att vara ett nationellt och internationellt centrum kring vård och forskning inom sjukdomen KOL. Hos oss arbetar vi utifrån ett tvärprofessionellt teamarbete som är grundläggande för att kunna ge KOL-patienterna bästa möjliga omvårdnad och behandling utifrån personcentrerad och värdebaserad vård.

Allergisektionen är en verksamhet med höga ambitioner och ett växande uppdrag. Hit remitteras bland annat patienter med svår allergi, olika typer av astma inklusive bedömning gällande behandling med biologiska läkemedel, födoämnes- och läkemedelsöverkänslighet, heriditära och andra svåra angioödem. Vi bedriver också olika typer av allergen immunterapi (SCIT, SLIT och OIT) och genomför årligen ett stort antal läkemedels- och födoämnesprovokationer. Inom allergisektionen finns astma- och allergimottagningen, en stor öppenvårdsmottagningen med ca 15000 öppenvårdsbesök/år.

Allergisektionen och KOL-centrum samt även lungsektionen har idag ett nära samarbete då vi har gemensamma utbildningsuppdrag men även forskning. Allergisektionens och KOL-centrums forskningsprojekt görs både i egen regi samt i samarbete med andra, exempelvis Krefting Research Centre samt externa aktörer. Allergisektionen är central för den regionala ST-läkarutbildningen i allergologi i Västra Götalandsregionen och anlitas även av andra regioner.

Under 2021 kommer allergisektionen och KOL-centrum enas under ett sektionschefskap.

Arbetsbeskrivning

Som sektionschef har du en unik möjlighet att påverka framtidens astma-, allergi och KOL-vård genom att leda och utveckla den personal som tillsammans får det att hända. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och företräder verksamhetsområdet och sektionerna som arbetsgivare med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för ca 20 medarbetare, primärt läkare. Du har ett nära samarbete med vårdenhetschefen på astma-, allergi och KOL-mottagningen samt enhetscheferna för administrativa enheten och kuratorerna. Du samverkar också i lokala, regionala och nationella nätverk.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Tillsammans utvecklar vi ledningsgruppsarbetet. Ditt chefsuppdrag kommer att kombineras med klinisk tjänstgöring där tid för chefsuppdraget kommer att prioriteras.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset satsar stort på chef- och ledarskap, eftersom vi vet att chefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför utvecklingsmöjligheter, ledarskapsutbildning, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss!

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill delta i och driva utvecklingen av astma-, allergi- och KOL-sjukvården och har ett genuint intresse av ledarskap, tycker om att coacha andra, bygga förtroendefulla relationer och samarbeten. Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet och gärna erfarenhet av förändrings/lednings/utvecklingsarbete. Du är specialistläkare, gärna med specialistkompetens inom allergologi eller lungmedicin. Meriterande är klinisk erfarenhet samt forskarbakgrund.

Du är en tydlig ledare som genom öppenhet, dialog och god samarbetsförmåga bidrar till att leda verksamheten framåt. Du har en god analytisk förmåga och kan tillämpa en helhetssyn på verksamheten och främja ett klimat som sätter medarbetaren i centrum till gagn för patienten. Du sätter kunskap högt och ser att livslångt lärande gäller för både dig själv och dina medarbetare. Du är bra på att hitta lösningar för både daglig verksamhet och långsiktiga mål.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Vi önskar således att du är kompetent inom områdena kommunikativ förmåga, utvecklingsorienterad, mål– och resultatorienterad samt att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5545
Kontakt
  • Verksamhetschef, Charlotte Widell, 072 - 206 17 15
Facklig företrädare
  • SACO, Shokoufeh Manouchehr Pour Naeini , 076 - 784 16 50
  • Vårdförbundet, Malin Lund , 070 - 020 79 21
  • Vision, Niki Blomqvist , 070 - 082 47 24
Publicerat 2020-11-11
Sista ansökningsdag 2020-12-06

Tillbaka till lediga jobb