Västtrafik, Ekonomi

Beskrivning                                            

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.

I nära samarbete med våra partners formar Västtrafik en kollektivtrafik med kunden i fokus. Vi gör det möjligt för invånarna att resa tillsammans till jobb, skola och fritidsaktiviteter och driver utvecklingen mot hållbart resande. Vi är helt enkelt en del av vardagen och framtiden. Vår bransch står inför flera stora förändringar som innebär nya och spännande utmaningar. 

Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har ca. 10 miljarder kr i omsättning. Vi är drygt 400 medarbetare.

Nu finns möjligheten att vara med och göra hållbart resande till norm!

 

Arbetsuppgifter

På Ekonomienheten är vi 30 medarbetare bestående av controllers, redovisningsekonomer och dokumentadministratörer.

I rollen som redovisningsekonom arbetar du med kvalificerat redovisningsarbete med tillämpning av gällande lagstiftning samt god redovisningssed för att tillmötesgå externa lagstadgade krav och interna krav på korrekt redovisning.

 

I arbetet ingår uppgifter såsom:

 • Löpande arbete med redovisning och bokslut
 • Löpande interna kontakter avseende arbetet med anläggningsregister och redovisning
 • Externa kontakter med exempelvis myndigheter och revisorer
 • Upprätta bokslutsspecifikationer och stämma av dessa mot huvudboken för att säkerställa fullständig, existerande och riktig redovisning
 • Tillhandahålla aktuella och kvalitativa beslutsunderlag för uppföljning och beslutsfattande till verksamhetsansvariga.
 • Säkerställa att lagstadgade och internt överenskomna tidplaner följs
 • Delaktig i moms- och skatteredovisningen.
 • Kontakt med revisorer och relevanta myndigheter
 • Delaktig i arbetet med anläggningsregistret
 • Utredningsärenden inom anläggningsredovisningen, momsavstämningen samt utredningar avseende redovisningsrutiner.

 

Rollen innebär också att vara ansvarig för bokslutsverifikationer för ett antal ansvar/avdelningar. Ansvaret innefattar en dialog med controllers och verksamheten samt att ta fram underlag och beräkningar för möjlighet att bokföra korrekta periodiseringar. Du kommer också att fungera rådgivande mot verksamheten gällande det löpande redovisningsarbetet samt i tillämpning av anläggningsregistret.

 

Kvalifikationer

För att vara kvalificerad för denna tjänst så har du treårig högskoleutbildning alternativt yrkesutbildning inom redovisning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet och behärskar svenska i tal och skrift.

 

För att lyckas i rollen tror vi att du som söker har minst tre års erfarenhet från arbete som redovisningsekonom. Även yrkeserfarenhet som controller är relevant men då i kombination med kunskap inom redovisning.

 

Personliga egenskaper

Vi ser att du som söker är självgående och tar egna initiativ och är drivande för att få saker att hända. Vi söker dig som känner engagemang i arbetet och har en vilja att lära sig mer.

Arbetet innebär många olika kontakter och samarbeten så för att trivas i denna roll så tror vi att du är duktig på att samarbeta och kommunicera.

 

Västtrafik ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

 

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och du kommer att tillhöra Redovisningsavdelningen som är placerad i Skövde. Enligt personliga önskemål kan arbetsplatsen vara i Göteborg men resor i tjänsten kommer då att förekomma frekvent.

 

Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan redan idag!

 

 

Du är välkommen med din ansökan senast 29 november. Har du frågor om tjänsten kontakta redovisningschef Patrik Lavstrand, på +46 10 434 54 47 alternativt på mail till patrik.lavstrand@vasttrafik.se     

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5383
Kontakt
 • Patrik Lavstrand, +46 10 434 54 47
Publicerat 2020-11-06
Sista ansökningsdag 2020-11-29

Tillbaka till lediga jobb