Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, Öron-, näs- och halssjukvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss 

Öron-näs-och halskliniken (ÖNH) på Sahlgrenska Universitetssjukhus är en av Nordens största ÖNH kliniker med ett stort patientflöde och hög forskningsaktivitet. Vi arbetar multidisciplinära i team (audiologi-, skopi/foniatri-, oto-, näs- och tumörteam).

Vad erbjuder vi dig? 

Som ST-läkare på vår klinik utbildas du till ÖNH-specialist i samarbete med några av de mest meriterade läkarna inom svensk ÖNH-sjukvård. Det finns god möjlighet att påverka din arbetssituation och du förväntas delta aktivt i verksamhetens utveckling. Efter minst fem års ST-tjänstgöring kan du ansöka om specialistexamen inom ÖNH-sjukdomar. Hos oss finns goda möjligheter till forskning och en målsättning är att du som ST-läkare hos oss inom ett år skall ha en vetenskaplig artikel publicerad.

Om arbetet 

Du kommer att arbeta med utredning och behandling av ÖNH-patienter inom akut och planerad verksamhet. Här ingår tjänstgöring på mottagning, avdelning, operation och jour. Ett stort forsknings- och utbildningsfokus genomsyrar hela verksamheten.

Vem söker vi? 

Vi söker dig som är legitimerad läkare, tidigare tjänstgöring på ÖNH-klinik eller inom relaterad specialitet är meriterande. 

Du har ett stort intresse för ÖNH-sjukvård på en universitetsklinik. God förmåga till kommunikation och samarbete. Kan snabbt omsätta nyinhämtad kunskap till ditt kliniska arbete, göra välgrundade kliniska bedömningar och trivas med ett högt arbetstempo. Du skall kunna arbeta självständigt, ha en vilja till helhetsansvar och sätta patientens behov i centrum. Meriterande är att ha pågående forskning och/eller vara disputerad. Du bör ha en stark egen drivkraft till att nå hög kompetens inom både klinik och forskning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5222
Kontakt
  • Sektionschef, Björn Torén Krusell, 070 - 950 76 66
Facklig företrädare
  • SACO, Joel Bergqvist, 070 - 262 16 26
Publicerat 2020-11-02
Sista ansökningsdag 2020-11-16

Tillbaka till lediga jobb