Folktandvården, Specialistkliniken för parodontologi Skövde

Folktandvården Västra Götalands vision är ”Frisk i munnen hela livet”. Vi gör skillnad för människors hälsa. Vår kompetens, ambitionsnivå, utvecklingskraft och storlek är helt unik inom svensk tandvård. Hos oss får du ett meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, gott ledarskap och bra utvecklingsmöjligheter.

Beskrivning
Specialisttandvården finns representerad inom hela Västra Götalandsregionen vid i huvudsak fem specialisthus som erbjuder specialisttandvård inom samtliga specialiteter. Dessutom bedriver Folktandvården en omfattande ST-utbildning. I samarbete med olika universitet och högskolor satsar vi på framtidens tandvård genom att bedriva patientnära forskning.

Specialiteten Parodontologi är organiserad under Specialisttandvården i Skövde, tillsammans med specialiteterna Bettfysiologi, Endodonti, Oral protetik, Orofacial medicin och Pedodonti. Kliniken finns i nybyggda lokaler i Skövde på Skaraborgs Sjukhus (SKaS). Skövde är en stad under tillväxt och med goda pendlingsmöjligheter.
Samtliga odontologiska specialiteter är representerade på samma våningsplan, förutom ortodonti som huserar i egna lokaler i centrala Skövde. De olika specialiteterna samarbetar ingående kring patienter i olika vårdkedjor. Som helhet arbetar ca 50 personer med specialisttandvård på SKaS.

Klinikens huvudsakliga uppdrag är att behandla patienter på remiss. En del av uppdraget ägnas också åt konsultationer till och i allmäntandvården både genom fysiska samt digitala möten. Inom specialiteten parodontologi arbetar fem medarbetare, varav två tandhygienister. Kliniken arbetar uppgiftsväxlat där hela teamet arbetar för en god vård som för oss innebär hög kvalitet och gott bemötande.

Arbetsuppgifter
Som tandhygienist hos oss träffar du framförallt patienter med ett stort parodontalt vårdbehov. Du kommer arbeta på toppen av din kompetens med undersökningar, diagnostik och behandling tillsammans med ett team i nära samarbete.

Kvalifikationer
Legitimerad tandhygienist är ett krav och vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta som tandhygienist där du med fördel har arbetat med patienter som har ett ökat behov av parodontal sjukdomsbehandling och bettrehabilitering.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet som för oss betyder att du är engagerad, samarbets- och utvecklingsorienterad samt har ett systematiskt arbetssätt.

Välkommen med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5135
Kontakt
  • Carl Otto Brahm Klinikchef, 010-441 91 90, 072-226 52 32
Facklig företrädare
  • Lise-Lott Björk, SRAT, 076-888 94 45
  • Carina Berndtsson, Vision, 010-441 73 70
Publicerat 2020-11-09
Sista ansökningsdag 2020-11-23

Tillbaka till lediga jobb