Närhälsan Vårgårda vårdcentral

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Närhälsan Vårgårda vårdcentral ligger centralt vid buss- och järnvägsstationen i Vårgårda kommun. Kommunen har omkring 11 000 invånare och är ett expanderande samhälle med bra förbindelser till Göteborg och andra större orter i närområdet. På Närhälsan Vårgårda vårdcentral är vi cirka 30 anställda i olika professioner. Vi har en positiv arbetsmiljö som kännetecknas av ett gott samarbete, humor och laganda. Tillsammans tar vi hand om patienter i alla åldrar utefter våra kärnvärden: Omtänksam, Pålitlig och Nytänkande.

Om arbetet

I teamet Psykisk Hälsa på vårdcentralen kommer du få följande kollegor: 3 legitimerade psykologer, PTP-psykolog, sjuksköterska, rehabkoordinator samt representant från Vårgårda Rehab. I teamet möter vi upp personer från 6 år och uppåt. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat arbetssätt, där vi fokuserar på att se och lyssna till de hjälpsökande, samt förstå något om vad de brottas med. Vi försöker ta reda på den hjälpsökande personens/familjens behov, kunskaper, resurser och förmågor. I samarbete skapar vi en plan för vad som kan vara till hjälp. Ibland är det en nödvändig förutsättning av vi lyckas etablera ett samarbete med andra viktiga runt personen eller familjen. Vi har därför ett utvecklat, nära och prestigelöst samarbete med externa kollegor inom socialtjänst, skolor, Svenska Kyrkan, kommunens arbetslivstjänster mfl.

I vårt arbete står den behandlande relationen i centrum. Inom den relationen så värnar vi friheten att använda många olika verktyg och psykoterapeutiska metoder. Vi är utbildade inom och använder ett antal olika specifika metoder såsom EMDR, bildterapi, hypnos, barnterapi, PDT, KBT, ACT, internetbaserad KBT mm.

Det är många som söker vår hjälp och vi har som målsättning att kunna möta upp snabbt.

Vi ligger i startgroparna för att börja delta i forskning på behandling av utmattning och depression med bildterapi, starta gruppverksamhet i samarbete med socialtjänst och Svenska Kyrkan, fördjupa samarbetet med externa kollegor genom att arrangera månatliga samarbetsträffar.

Som PTP-psykolog kommer du under handledning jobba med bedömningar, rådgivningar, konsultationer, psykologiskt behandlingsarbete, organisationsutveckling inom teamet, screening/utredning och delta i övrigt arbete inom teamet. Yrkeshandledning kopplat till PTP-tjänsten ges en gång per vecka av psykologkollega på plats. Specifik behandlingshandledning i grupp ges av utomstående handledare på plats en gång per månad. I tjänsten ingår det att man deltar i regionens PTP-samlingar

Om dig

Du skall ha en psykologexamen och kunna uppvisa ditt examensbevis vid start av PTP-tjänstgöring. Du har ett särskilt intresse för primärvården och psykologisk behandling. Du har tillgodogjort dig kunskaper inom såväl KBT som PDT under utbildningen och känner dig bekväm att jobba utifrån båda dessa perspektiv. Intresse och kunskap om traumabehandling samt arbete med barn och ungdomar är meriterande.

Du har en grundläggande positiv människosyn. Som person är du nyfiken, lyhörd, empatisk och relativt trygg i dig själv. Du är prestigelös och trivs att arbeta i team, samarbeta med kollegor och externa samarbetspartners.

Villkor

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under ett år.

Intervjuer sker löpande under urvalsprocessen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vårgårda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4988
Kontakt
  • Marie Jöreteg, Vårdcentralschef, tel: 073-1580086, mail: marie.joreteg@vgregion.se
  • Johan Nilsson, Psykolog, tel: 0736-256634 mail: johan.b.nilsson@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Annika Westergård, Sveriges Psykologförbund, 070-508 67 81
Publicerat 2020-10-23
Sista ansökningsdag 2020-11-20

Tillbaka till lediga jobb