Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 369

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Avdelning 369 är en högspecialiserad behandlingsavdelning med regionalt uppdrag för personer med allvarligt självskadebeteende. På avdelningen erbjuds patienterna behandling; DBT eller DBT + PTSD och har tillgång till ett tvärprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterskor, psykologer, skötare, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut och dietist. Brukarmedverkan i skilda former är en integrerad del av avdelningens arbete, bland annat i form av peer support. Vårdprocessen genomsyras av Dialektisk beteendeterapi (DBT) och är förlagd i en miljöterapeutiskt kontext. Patienterna kommer till avdelningen via remiss och alla inläggningar sker planerat.

Vad kan vi erbjuda dig som söker? 

Du kommer att löpande erbjudas relevant utbildning för uppdraget liksom fortsatt kompetensutveckling och handledning. Avdelningen har bara varit öppen i ett år, vilket därmed medför stora möjligheter till att bidra i fortsatt utvecklingsarbete i ett sammansvetsat team med mycket driv. Vi erbjuder dig anställningstrygghet och för oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina arbetskamrater. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat hälsofrämjande aktiviteter i anslutning till arbetet och föräldrapenningtillägg.

Arbetsuppgifter

Som psykiatrisjuksköterska är du ansvarig för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden av patienten och har en direkt arbetsledande roll i det dagliga arbetet. Behandlingsarbetet syftar till att öka patienternas färdigheter avseende känsloreglering, relationer, medveten närvaro samt att hantera kriser. Din medverkan i behandlingsarbetet kan innebära att delta som gruppledare i färdighetsträning och andra psykopedagogiska grupper som att generalisera färdigheter i vardagliga- och krissituationer och att nå sina långsiktiga mål. Du deltar också i remissteam och vid bedömning av nya patienter.

Avdelning 369 har i uppdrag att utvärdera behandlingen, vilket görs genom att vi bedriver forskning på behandlingens olika delar. Resultaten härifrån kommer att leda till evidens som blir bas för såväl vårt framtida utvecklingsarbete som för ytterligare liknande satsningar i landet. Klart meriterande är om du besitter ett forskningsintresse och skulle vara intresserad av att ha en roll som forskningssjuksköterska som en del i din tjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska som har specialistutbildning med inriktning mot psykiatrisk omvårdnad. Du ska även ha erfarenhet från psykiatrisk heldygnsvård. Vi ser gärna att du har grundläggande utbildning i psykoterapi, motsvarande steg 1 KBT. Grundutbildning och/eller intensive DBT Intresse och/eller erfarenhet av forskning är också önskvärt. 

Du skall ha ett genuint intresse och engagemang för avdelningens målgrupp. Du kan hålla dig lugn i känslomässigt påfrestande situationer. Du har ett icke-värderande förhållningssätt och delar antagande om att alla beteenden är funktionella, att alla människor gör så gott de kan och att alla samtidigt behöver anstränga sig mer. Du är problemlösningsfokuserad, har god social kompetens och god pedagogisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta, hög flexibilitet, mod att närma dig människor och samtidigt förmåga att observera dina personliga gränser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4967
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Kajsa Sjöberg, 076- 369 44 05
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson , 070- 082 47 61
Publicerat 2020-11-27
Sista ansökningsdag 2021-01-03

Tillbaka till lediga jobb