Regionhälsan Utväg Södra Älvsborg

Om oss

Utväg Södra Älvsborg är en myndighetssamverkan i arbetet mot våld i nära relation mellan Hälso- och Sjukvården, Kriminalvården, Polismyndigheten, Åklagarkammaren och Socialtjänsten inom kommunerna i Södra Älvsborg. Deltagande kommuner är Alingsås, Bollebygd, Borås, Herrljunga, Lerum, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda. Samverkan sker också med relevant idéburen sektor. Utväg har förutom uppdraget att träffa personer med upplevelser av våld, till uppgift att myndighetsgemensamt öka kunskapen om problematiken våld i nära relation, utveckla metoder och rutiner för handläggning och samverkan. Utväg finansieras av kommunerna samt av Hälso-och Sjukvården, och ligger organisatoriskt under Regionhälsan.

Utväg erbjuder stöd och behandling till vuxna personer utsatta för våld i nära relation, barn- och ungdomar i familjer där våld förekommer samt till personer som har vålds- och aggressionsproblem. Arbetsgruppen består av verksamhetschef samt samordnare för insatser till alla berörda. Mottagningen ligger i Borås.

Utväg Södra Älvsborg är en verksamhet som tillsammans med andra verksamheter i Regionhälsan utgör en del av område "övriga expertenheter". Du kan läsa mer om Utväg på vår hemsida www.utvag.com

Om arbetet

Tjänsten som samordnare innebär i huvudsak att erbjuda terapeutiska, stödjande och bearbetande samtal till personer med upplevelse av våld i nära relation. Tjänsten som nu utlyses är riktad på arbetet med barn och ungdomar som upplevt våldet, men i tjänsten ingår också att ha samtal med vuxna våldsutsatta. Då verksamheten ser en vinst i att samtlig personal kan erbjuda samtal till personer som söker stöd hos Utväg kommer det i tjänsten också ingå att kunna ha samtal med personer som utövat våld. Tillsammans med en kollega kan du leda någon av Utvägs grupper.

Som samordnare deltar du i Utvägs utåtriktade arbete, vilket innebär att informera, utbilda och föreläsa om Utvägs arbete och om våld i nära relation. Du kan också ingå i ett team för handledning och konsultation till professionella. Vi har dokumentationsskyldighet och journalför i Asynja VISPH.

I arbetet ingår extern handledning och möjlighet till kompetensutveckling.

Om dig

Vi söker dig som är socionom och ser gärna att du har tidigare erfarenhet av kliniskt arbete med våld i nära relationer samt att du har grundutbildning i psykoterapi (steg1). Du har erfarenhet av att arbeta med stödjande och bearbetande samtal med barn & ungdomar, och det är meriterande om du har utbildning i Trappan-metoden. Det är också meriterande om du har handledarutbildning och om du är van vid att utbilda och föreläsa.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så som ansvarstagande, flexibilitet, god samarbetsförmåga samt ett professionellt förhållningssätt. Det är önskvärt om du har kännedom om berörda myndigheters lagar, struktur och ansvarsområden. Du har lätt för att samarbeta i team och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du känner dig trygg med att möta och arbeta med personer i svåra livssituationer.

Körkort erfordras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4663
Kontakt
  • Kerstin Nettelblad, Enhetschef, 0708 - 48 72 05
  • Kirsi Dufva, Samordnare, 0703 - 20 19 49
Facklig företrädare
  • Stig Roos, Akademikerförbundet SSR, 0702 - 55 49 19
Publicerat 2020-10-09
Sista ansökningsdag 2020-10-23

Tillbaka till lediga jobb