Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk patologi, Cytologilaboratorier

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Inom verksamhetsområdet Klinisk patologi undersöks cell- och vävnadsprover avseende förekomst av sjukliga förändringar såsom cancer. Inom sektionen patologi/cytologi arbetar cirka 180 personer. Verksamheten är ackrediterad av SWEDAC och har högt ställda krav vad gäller medarbetarnas kompetens. Enheten Cytologilaboratorier har cirka 30 medarbetare som består av biomedicinska analytiker, laboratoriebiträden, undersköterskor och cytodiagnostiker.

Medarbetare vid enheten tar emot patienter vid den punktionscytologiska mottagningen och assisterar vid punktioner av till exempel bröst och sköldkörteln. I laboratoriet registreras och prepareras gynekologiska och allmäncytologiska prover. Diagnostik sker av cytodiagnostiker och läkare genom ljusmikroskopi. Vid enheten bedrivs dessutom undervisning i samverkan med Göteborgs Universitet.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska ska du ta emot patienter samt assistera läkare vid den punktionscytologiska mottagningen. Du ska även ha kontakt med inremitterade kliniker och barnmorskor samt ansvara för bokningar av patienter.

Arbetet på laboratoriet innefattar registrering och preparering av gynekologiska cellprover. Du ska hantera de maskiner som producerar objektglas med celler samt färgar och monterar dessa. Utöver detta ingår sortering av objektglas i arkivet.

Om dig

Vi söker dig som är en ansvarstagande, positiv och driven person och som tycker om att arbeta i ett team. Du tycker om patientkontakt och har ett engagerat och tryggt arbetssätt i ditt möte med patienter. Du ska vara utbildad undersköterska och ha erfarenhet av arbete med patienter. Vi ser det meriterande om du har erfarenhet av arbete på laboratorium med ansvar för körning och underhåll av maskiner. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av att använda ELVIS.

Arbetet på laboratoriet kräver ett effektivt, strukturerat och noggrant arbetssätt då vi hanterar en stor mängd prover. Du tycker om att hantera maskiner, optimera provflöden och du är bra på siffror. Vi lägger stor vikt vid att du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-11-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4252
Kontakt
  • Enhetschef, Sofia Tedelind , 070 - 020 65 52
Facklig företrädare
  • Kommunal, Brigitte Schulz, 031 - 342 66 69
Publicerat 2020-09-14
Sista ansökningsdag 2020-09-28

Tillbaka till lediga jobb