Södra Älvsborgs sjukhus, Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 3900 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om vår lediga tjänst
Barn- och ungdomspsykiatri är en medicinsk specialitet som är under en spännande utveckling där vi har gott om kompetenta handledare. Vi förändrar våra arbetsmetoder och minskar på slutenvårdsplatserna med mellanvård och mobila insatser. Öppenvården har allt fler psykopedagogiska grupper m.m. De evidensbaserade behandlingarna blir allt fler.

ST-läkarna arbetar både på slutenvården och öppenvården samt sidoplaceringar enligt utbildningsbeskrivningen. De flesta placeringarna är i Borås, öppenvårdsarbetet kan även förläggas i Alingsås och eventuellt Skene efter önskemål. På kliniken finns en bred behandlingskompetens och arbetet sker i tvärvetenskapliga team.

Vi eftersträvar en god arbetsmiljö där medarbetarna kan känna arbetsglädje och får möjlighet att utveckla sin kompetens. Det finns även möjlighet att arbeta deltid. Läkarna tillhör en egen avdelning med Läkarchef. Varje enhet har en Vårdenhetschef och en Vårdenhetsöverläkare som fördelar och leder arbetet där. Vi har även egen Studierektor. Primärjoursarbete ingår i tjänsten, för närvarande beredskapstjänstgöring med 1 timmas inställelsetid.

Om oss
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken består av fem mottagningar som finns i Alingsås, Borås och Skene. I Borås finns en åldersövergripande ätstörningsmottagning, Neuropsykiatriska mottagningen för autismpatienter och Akutenheten med akutavdelning inkl LPT-vård, akutmottagning och mellanvård. Akutenheten och NP-mottagningen kommer i höst att flytta till ett helt nybyggt psykiatrihus. Vi kommer att få ett anpassat våningsplan där vi kan utveckla slutenvården och framförallt mellanvården med mobila insatser. Klinikadministrationen finns på Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås och vi är ca 150 medarbetare med 10 Överläkare, 7 ST-läkare och 2 underläkarvikarier.

Din profil
Du som söker är legitimerad läkare med intresse inom psykiatri. Erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri eller arbete med barn och ungdomar är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Intervjuer kan komma att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3438
Kontakt
  • Lena Risö, läkarchef, lena.riso@vgregion.se
  • Helene Hollender, studierektor, helene.hollender@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Ljiljana Jancic, Läkarföreningen, 033-616 27 50
Publicerat 2020-07-21
Sista ansökningsdag 2020-09-30

Tillbaka till lediga jobb