Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk fysiologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vill du vara med och sjösätta en riktigt bra process för kliniska forskningsstudier i vår verksamhet? Då ska du bli vår forsknings- och kvalitetskoordinator!

Klinisk fysiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en av de största enheterna i landet med cirka 170 medarbetare, varav de flesta är biomedicinska analytiker eller läkare. Verksamheten består av fyra sektioner med olika medicinsk inriktning. Vi utför cirka 50 000 undersökningar per år, exempelvis mer än 16 000 ekokardiografier, 8000 kärlundersökningar och 3000 PET/CT. En betydande andel av de undersökningar som utförs sker inom ramen för kliniska forskningsstudier.

Din nya arbetsplats?

Vi erbjuder en spännande anställning där du bjuds in att vara med och utforma hanteringen av kliniska forskningsstudier inom Klinisk fysiologi, inklusive den nya rollen som vår forsknings- och kvalitetskoordinator. Verksamheten är i slutskedet med att etablera en process som bland annat syftar till att effektivisera kommunikationen med forskare som efterfrågar kliniskt fysiologiska undersökningar och förenkla interna besluts- och dokumentationsrutiner. Processen ska göra det lättare för våra medarbetare som utför de önskade undersökningarna att få information om studiers syfte och vilka mätningar som ska göras när en studiepatient anländer. Den ska även ge stöd för ledningsgruppens verksamhetsplanering genom bättre överblick över pågående studier, deras inriktning och progress.

Som forskningskoordinator blir du spindeln i nätet för kontakter inom och utom verksamheten och hjälper till så att vår studieverksamhet flyter på. Som kvalitetskoordinator arbetar du i team med vår verksamhetsutvecklare och ger ett visst stöd för dennes uppdrag inom kvalitet och patientsäkerhet.

För din orientering och vidare utveckling kommer du att erbjudas lämpliga utbildningar som vi bestämmer tillsammans utifrån dina tidigare erfarenheter och verksamhetens behov, till exempel i GCP (Good Clinical Practice), dokumentationsrutiner och GDPR, avvikelsehantering och patientsäkerhet. Som forsknings- och kvalitetskoordinator får du god insyn i hela verksamheten och omväxlande arbetsuppgifter. Dina insatser kommer även till direkt nytta för ledningsgruppen i dess strategiska arbete med verksamhetsområdets forskningsinriktning och patientsäkerhet.

Om arbetet

Som forskningskoordinator blir du ett viktigt ansikte utåt för verksamheten när du kommunicerar med forskare och administrerar deras inkommande studieönskemål. Du bistår våra sektionsledningar genom att elektroniskt förbereda de handlingar som behövs för att de ska kunna arbeta effektivt i sina värderingar av inkommande studier. Du upprättar avtal och prissätter i enlighet med fastlagd process och dokumenterar information om enskilda studier från beslut till genomförande och uppföljning. Med tiden kommer du ha vår kliniska studieverksamhet "på dina fem" och utgör ett viktigt stöd för våra utförare.

Din roll inom kvalitetsarbetet omfattar huvudsakligen att verka som s.k. samordningsansvarig inom avvikelsesystemet MedControl Pro. Det innebär att du bevakar anmälda verksamhetsavvikelser och patientklagomål och fördelar ärenden till respektive ansvarig person för denna/dennes vidare utredning och hantering. Vid behov kan du sammanställa vissa sökningar i systemet, till exempel inför periodisk rapportering.

Uppskattningsvis kommer du att administrera kliniska studier cirka 60% och arbeta med andra kvalitetsfrågor upp till 40% av en heltidstjänst.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har akademisk högskoleutbildning inom vårdsektorn och ett krav är flerårig yrkeserfarenhet inom vården. Eftersom kommunikation och elektronisk dokumentation är dina främsta arbetsredskap har du god datorvana och mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete i MedControl Pro eller annat avvikelsesystem i sjukvården. Du är också en stark kandidat om du har erfarenhet av forskningsformalia som Good Clinical Practice (GCP) och tillämpning av GDPR, till exempel som forskningssjuksköterska. Detsamma gäller erfarenhet av patientsäkerhetsarbete eller någon form av kvalitets- och förbättringsarbete. Även arbete inom Klinisk fysiologi, nuklearmedicinsk eller annan diagnostisk verksamhet är starkt meriterande.

Som forsknings- och kvalitetskoordinator hos oss måste du ha en uttalad servicekänsla och ett bra ordningssinne. Du är autonom och strukturerad och kan därför ordna ditt arbete väl. Din bakgrund i vården gör att du förstår betydelsen av en god och patientsäker verksamhet. Du kommer att arbeta nära verksamhetschefen och våra sektionsledningar varför en ändamålsinriktad och god samarbetsförmåga krävs. För att passa i rollen behöver du vara ansvarstagande, flexibel och stresstålig. Du har ett positivt förhållningssätt och klarar av att arbeta i ett stundtals högt tempo. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3437
Kontakt
  • Verksamhetschef Kerstin Åmark , 070 - 082 21 05
Facklig företrädare
  • Vision , Angelica Hertzman, 031 - 342 23 78
  • Vårdförbundet , Annika Corneliusson, 031 - 342 88 55
Publicerat 2020-07-16
Sista ansökningsdag 2020-08-09

Tillbaka till lediga jobb