Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Enhet 7 Neurokemi Mölndals sjukhuset

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Till enheten Neurokemi Mölndal och sektionen Neurokemiska specialanalyser söker vi en legitimerad biomedicinsk analytiker som har dokumenterad erfarenhet att arbeta kvalitetssäkert med hög noggrannhet. Enheten Neurokemi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter. Inom verksamheten bedrivs klinisk rutinverksamhet, läkemedels- och akademiska-studier samt en livlig forskning. Laboratoriet är miljöcertifierat och ackrediterat och stor vikt läggs vid kvalitetsarbete samt utveckling av vår verksamhet. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med forskningsverksamheten och personer anställda av Göteborgs Universitet. Totalt arbetar cirka 80 personer i Neurokemis lokaler.

Arbetsuppgifter

Du kommer framför allt att arbeta med analyser av olika markörer för Alzheimers sjukdom och andra degenerativa hjärnsjukdomar. Analyserna kan vara både manuella (RIA, HPLC och ELISA) men även via ultrasensitiva metoder. Ett flertal av analyserna utvecklas på Neurokemi där egentillverkade specifika antikroppar är en nyckelkomponent. Arbetet innefattar kliniska rutinanalyser men också utveckling av nya metoder. Vi arbetar huvudsakligen med likvorprover men utför även analyser i serum/plasma. För arbetsuppgifterna krävs goda kunskaper och erfarenhet av immunbaserade metoder. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med goda biokemiska kunskaper och laborativ erfarenhet. Ett krav är minst två års laborativ erfarenhet. En förutsättning är att du kan uttrycka dig tydligt i tal och skrift på svenska och engelska samt hantera Officepaketet. För arbetsuppgifterna krävs goda kunskaper och erfarenhet av immunbaserade metoder. Handhavande av manuell ELISA, cellodling samt analysering i likvor är meriterande. Även erfarenhet av laborativt arbete på sjukhuslaboratorium samt kunskaper inom ämnesområdet Neurokemi är meriterande.

Arbetet kräver god interaktions- och kommunikationsförmåga samt att du är noggrann och metodisk. Vi bedömer att det är av betydande vikt att du är flexibel och serviceinriktad samt har väl utvecklad social kompetens. Vi söker en person med ett engagerat positivt arbetssätt och stor vikt fästes vid personlig lämplighet.

Ansökningar och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3119
Kontakt
  • Enhetschef, Charlotta Otter , 070- 082 46 75
  • Enhetschef, Erik Portelius, 072- 222 30 93
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg , 070- 264 94 70
Publicerat 2020-06-23
Sista ansökningsdag 2020-08-09

Tillbaka till lediga jobb