Folkhögskoleförvaltningen, Dalslands folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Dalslands folkhögskola med ca 300 studerande erbjuder, förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå, Livslinjen, Äventyrsguide och Det goda livet – en kurs för att ställa om till ett hållbart liv i Färgelanda samt en eftergymnasial utbildning till Integrationspedagog i Trollhättan. Därtill jobbar vi med utrikesfödda kvinnor med kursen Du och ditt liv i Vänersborg, Mellerud och Bengtsfors. Sammanlagt är vi runt 60 anställda som arbetar med undervisning och service.

På Dalslands Folkhögskola i Färgelanda studerar drygt 100 deltagare i olika kurser, många med målet att uppnå gymnasiebehörighet. På folkhögskolan utgår lärandet från deltagarnas behov, förkunskaper och erfarenheter. Samtalet och det aktiva deltagandet i gruppen är en av grundpelarna i folkhögskolans pedagogik. Hos oss undervisar vi vuxna deltagare i små grupper i en lugn miljö.

På skolan finns en positiv anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt och meningsfullt att komma till skolan, oavsett om man är där som deltagare eller som anställd.

Aktuell rekrytering Med tillträde i augusti 2020 söker vi en elevassistent för en visstidsanställning på 60% till och med 18/12. Goda möjligheter till förlängning finns.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som med engagemang, kompetens och öppenhet kan ta dig an uppgiften som elevassistent på Dalslands Folkhögskola i Färgelanda. I första hand ska du stötta en av våra deltagare i studiesituationen på allmän kurs på gymnasienivå. Du kommer också att arbeta med andra deltagare på grundläggande eller gymnasial nivå, individuellt eller i små grupper.

Kvalifikationer

Du har lämplig eftergymnasial utbildning och/ eller erfarenhet som elevassistent, samt kunskap om hur man stärker och motiverar deltagare. Du har en god kommunikativ förmåga som gör att du lyssnar, sätter dig in i andra människors perspektiv och kan möta deltagare där de befinner sig. Du har erfarenhet av arbete med personer med skiftande studiebakgrund och är intresserad av att arbeta utifrån ett inkluderande perspektiv.

Som person är du bra på att strukturera ditt arbete med att lägga upp stödet och forma metoder för lärande. Du kommer att arbeta tillsammans med lärarna i allmän kurs så du behöver ha god samarbetsförmåga och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Visstidsanställning höstterminen 2020.
Intervjuer kommer att ske 5 augusti.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-12-18
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Augusti 2020
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60%
Ort Färgelanda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3116
Kontakt
  • Charlotte Day, Bitr Rektor, 0705-261466
Facklig företrädare
  • Erika Offesson, Lärarförbundet folkhögskollärarna, 0528-758 80
Publicerat 2020-06-22
Sista ansökningsdag 2020-07-23

Tillbaka till lediga jobb