Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatri, Enhet 3

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om arbetsplatsen

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsnivå och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård. Vi vårdar och rehabiliterar patienter med omfattande psykiatrisk problematik, som innefattar psykossjukdom, samsjuklighet med ADHD, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och/eller missbruk.

Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö där du som skötare har möjlighet att trivas och utvecklas i din yrkesroll. Vi erbjuder kontinuerliga utbildningsinsatser kopplade till vårt arbete inom rättspsykiatrin, vilket bland annat innebär regelbundna säkerhetsutbildningar samt fördjupning i psykiatriska sjukdomstillstånd. Som medarbetare erbjuds du tillgång till verksamhetens aktivitetshus när patienter inte är verksamma. I aktivitetshuset finns bland annat gym, sporthall och bassäng som kan användas för eget bruk.

När du arbetar natt omfattas du av dubbelt natt-ob och förkortad arbetstid.

Genom fungerande rutiner, dynamisk säkerhet, delaktighet och kompetenta medarbetare skapar vi tillsammans en god och trygg arbetsmiljö

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att bedriva omvårdnad, observera och dokumentera. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att upprätthålla en lugn och trygg miljö på enheten. Som skötare har du en motiverande, stöttande och aktiv roll för patienten

Om dig

Vi söker dig som är utbildad undersköterska/skötare och som har erfarenhet från psykiatri. Tidigare erfarenhet av nattarbete meriterande. 

Som person är du lugn och trygg. Du har förmåga att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du är ansvarstagande, samarbetsvillig och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt. Du har ett högt säkerhetstänk och förväntas kunna delta fysiskt vid självskyddsträning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten är tillsvidare och provanställning kan komma att tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan!

I samband med rekryteringen kommer vi att beställa ett utdrag ur misstanke- och belastningsregister. Intervjuer sker löpande. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-09-14
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gunnilse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3081
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Fredric Prodér , 031- 343 79 32
Facklig företrädare
  • Kommunal, Elisabeth Johansson , 031- 343 79 40
Publicerat 2020-06-18
Sista ansökningsdag 2020-07-02

Tillbaka till lediga jobb