Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning Gastroenterologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi har nu påbörjat ett spännande arbete med att starta upp en ny slutenvårdsavdelning för våra gastroenterologiska patienter. Vi söker dig som är utbildad undersköterska och vill vara med och bygga upp vår nya vårdavdelning.

Vår verksamhet

Vi bedriver högspecialiserad slutenvård inom hepatologi och gastroenterologi. Vi startar nu upp en helt ny vårdavdelning där denna vård ska samlas och utvecklas!

Vår vanligaste patient är den med akut eller kronisk leversjukdom. Sahlgrenska Universitetssjukhuset är ett av två centra i landet som genomför levertransplantationer vilket innebär att många av våra patienter utreds inför, eller vårdas i väntan på, levertransplantation. Avdelningen har därför ett nära samarbete med transplantationscentrum.

Vi vårdar också patienter med inflammatorisk tarmsjukdom, oklara buksmärtor, gastropares och funktionella mag-tarmsjukdomar. Patienter kallas in hemifrån eller läggas in via vår egen mottagning, akutmottagning eller från andra sjukhus.

En viktig del av den nya vårdavdelningen är intermediärvårdsenheten (IMA), där patienter med ett ökat behov av övervakning vårdas. Denna enhet kommer att vara ett viktigt fokus för utvecklingsarbete, ha en högre bemanning och något som vi tror kommer att bidra till att arbetet på vår enhet kommer att bli extra intressant och stimulerande! För att arbeta här kommer längre erfarenhet som undersköterska inklusive intern utbildning för IMA-kompetens att krävas.

Vi kan erbjuda

Vi kan erbjuda dig ett spännande och utvecklande arbete där du har stor möjlighet att påverka och vara delaktig i avdelningens utformning. Det finns möjlighet till individuellt anpassat schema. I schemat finns det avsatt tid för kompetensutveckling, utbildning och reflektion. På avdelningen finns två sjuksköterskor med lång erfarenhet som fungerar som mentorer.

På avdelningen kommer du i nära samarbete med sjuksköterska och läkare att tillsammans ansvara för en grupp patienter. Utöver dessa yrkeskategorier, kompletteras patientvården av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister och kuratorer.

Som undersköterska är du en viktig medarbetare i den dagliga verksamheten tillsammans med övriga undersköterskor och sjuksköterskor men har också ett gott samarbete med övriga yrkeskategorier.

Om dig

Du är utbildad undersköterska. Tidigare erfarenhet av gastroenterologisk vård och/eller intermediär vård samt nattarbete är meriterande men inget krav. Engagemang och intresse för vår patientgrupp är det viktigaste! För verksamhetens utveckling ser vi gärna att du är kreativ, har förmåga att tänka nytt och kan förmedla förslag och nya idéer. Vi eftersträvar ett nära samarbete med våra patienter, dess närstående och vårdare såväl inom som utanför sjukhuset, du bör därför ha lätt för samarbete och förmåga att skapa goda relationer. Vidare ser att du har ett positivt förhållningssätt och bidrar till ett öppet, tillåtande och trivsamt arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi intervjuar löpande så ansök redan idag. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3070
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Johanna Hallqvist , 072- 168 11 38
Facklig företrädare
  • Kommunal, Cecilia Siljehammar , 031- 342 11 32
Publicerat 2020-06-18
Sista ansökningsdag 2020-07-02

Tillbaka till lediga jobb