Södra Älvsborgs sjukhus, klinik för nära vård, palliativ enhet

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om tjänsten
Vi söker en specialistkompetent läkare med stort intresse för palliativ vård. Du kommer att arbeta brett i både sluten- och öppenvård. Du kommer arbeta och ingå i palliativt team som är en del av palliativa enheten. Vi sätter stort värde på att erbjuda våra patienter god kontinuitet och alla våra patienter har ett särskilt utsett ansvarigt team (läkare och sjuksköterska) som följer patienten. Här har du som läkare ofta det samlade medicinska behandlingsansvaret.

Öppenvårdsverksamheten innebär oftast att vi arbetar i patientens hemmiljö. Slutenvården är avdelningsarbete och där ingår även viss telefonberedskap på helger. 

Möjlighet för forskning och utvecklingsarbete finns. Som anställd inom vår palliativa enhet kommer du att bli en av sex läkare med uppdrag att arbeta med specialiserad palliativ vård inom vårt upptagningsområde och bidra till en fortsatt utveckling av den palliativa vården på SÄS. 

Om du inte redan är specialistkompetent inom palliativ medicin förutsätts att du inom ramen för din tjänst, med full kostnadstäckning, fullgör utbildning för denna tilläggsspecialitet. 

Om oss på palliativ enhet
Den specialiserade palliativa verksamheten på SÄS tillhör kliniken för nära vård, som har en samlad verksamhet för specialistsjukvårdens mobila team. Enheter som ingår i kliniken är andningsresursteamet, närsjukvårdsteamet, palliativt team och vårdavdelning och vårdövergång i samverkan. Nära vård handlar om att se till att den vård som patienten behöver ofta erbjuds där hen befinner sig, samt att nära och goda relationer mellan patient och vårdgivare och god tillgänglighet ska finnas.

Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete på den palliativa enheten, på kliniken och i samarbete med övriga kliniker på hela sjukhuset.

Det palliativa teamet arbetar i samverkan med andra vårdgivare för att ge den enskilde individen en så god vård som möjligt. Detta gäller framförallt när sjukdom inte längre svarar på botande behandling och när lindring av smärta eller andra symtom, som illamående och oro, är av största vikt. Teamet följer inskrivna patienter genom hela vårdkedjan och innefattar även psykosocialt stöd till den sjuke och dennes närstående.

Palliativvårdsavdelningen vårdar i dag patienter i behov av specialiserad palliativ vård. Patienterna är ofta i behov av samordnad planering för ökad hjälp i hemmet eller beslut om en annan vårdform. På avdelningen arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut i team runt patienten. Vid behov konsulteras även andra yrkeskategorier. 

Din profil
Du som söker tjänsten har svensk läkarlegitimation med specialistkompetens inom palliativ medicin eller annan relevant specialitet inom t.ex. anestesi, onkologi, internmedicin, geriatrik eller gynekologi. Erfarenhet av palliativ vård är önskvärt men viktigast är en vilja och förmåga att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående. Du behärskar det svenska språket med lägst nivå C1.

 Vi söker dig som:

  • har förmåga att skapa en bärande relation med patienter och närstående
  • vill undervisa och sprida kunskap om palliativ vård
  • vill samarbeta i team med olika yrkeskategorier
  • vill vara med och utveckla den nya specialiteten palliativ medicin och den palliativa verksamheten på SÄS.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Möjlighet till diskussion om tjänstgöringsgrad finns. 

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Bifoga yrkeslegitimation i din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, eller enligt överenskommelse
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/2968
Kontakt
  • Karin Scharl, verksamhetschef , 033-616 26 56
  • Malin Bark, vårdenhetschef , 033-616 49 89
Facklig företrädare
  • Peter Geiger, Läkarföreningen , 033-616 13 86
Publicerat 2020-06-11
Sista ansökningsdag 2020-09-16

Tillbaka till lediga jobb