Regionhälsan, Mödrahälsovård Göteborg

Regionhälsan är en förvaltning med verksamheter som har stor bredd och inriktning på regiongemensamma vårdverksamheter samt hälsofrämjande nära vård. Bli en del av oss och var med och utveckla vår verksamhet.

Vi söker nu en mödrahälsovårdsöverläkare med placering i Göteborg.

Om oss

Regionhälsan har cirka 1600 medarbetare som arbetar med regiongemensamma vårdverksamheter, hälsofrämjande nära vård, vårdgivarstöd och med forskning, utbildning och kunskapsstöd.

Inom verksamhetsområdet mödravård, ungdomsmottagningar och gynekologi arbetar cirka 725 medarbetare. Till verksamheten hör barnmorskemottagningar och ungdomsmottagningar i hela regionen, gynekologiska öppenvårdsmottagningar i Göteborgsområdet samt några av medarbetarna i regionens centrala mödrahälsovårdsteam. Cirka 13 specialister i obstetrik och gynekologi arbetar vid områdets barnmorskemottagningar och gynmottagningar.

Till verksamhetsområdet hör även en specialistenhet för gravida med missbruk/beroende och deras barn, regionala kallelsekansliet för gynekologisk cellprovskontroll och en enhet i Göteborg som utför KUB.

Om arbetet

Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete i samarbete med engagerade arbetskamrater. Hos oss får du ett omväxlande arbete där följande arbetsuppgifter ingår: medicinskt policyansvar, skapa riktlinjer och vårdprogram, ordna utbildningar, kvalitetssäkring och uppföljning, medicinsk verksamhetsutveckling samt visst tillsynsansvar. Mödrahälsovårdsöverläkaren tillhör regionala styrgruppen för cervixcancerprevention och agerar vid behov sakkunnig i frågeställningar rörande mödrahälsovård och reproduktiv hälsa. I tjänsten ingår även 20-25% kliniskt arbete. Arbetstiden är kontorstid.

Mödrahälsovårdsöverläkaren samverkar närmast med mödrahälsovårdsöverläkaren i Södra Bohuslän och med samordningsbarnmorskorna i Göteborg och Södra Bohuslän. Andra viktiga samverkanspartners är Sahlgrenska universitetssjukhusets obstetrikenhet, Regionalt cancercentrum väst, centrala mödrahälsovårdsteam i övriga regionen, regionala kunskapsorganisationen och centrala barnhälsovårdsteamet i Göteborgsområdet.

Om dig

Du är legitimerad läkare och specialist i obstetrik och gynekologi med ett intresse för mödrahälsovård och reproduktiv hälsa. Erfarenhet av mödrahälsovård är meriterande.

Vi tycker det är viktigt att du är flexibel, har lätt för att samverka och att tänka övergripande. Du är bra på att arbeta självständigt samt att inhämta och förmedla kunskap. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/2548
Kontakt
  • Maria Gjertsen, Verksamhetschef, 0739 - 17 29 80
  • Joy Ellis, Mödrahälsovårdsöverläkare, 0706 - 91 54 32
Facklig företrädare
  • Christina Sjöberg, SACO, 031 - 343 08 97
Publicerat 2020-05-14
Sista ansökningsdag 2020-06-11

Tillbaka till lediga jobb