Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Forskargruppen studerar faktorer av betydelse för uppkomsten av demens (framför allt Alzheimers sjukdom och vaskulär demens) och andra psykiska sjukdomar (till exempel depression, psykotiska sjukdomar, ångesttillstånd) hos äldre. I studierna ingår befolkningsundersökningarna H70studien, Kvinnoundersökningen, 85+ och 95+ studien. Då vi fått ytterligare anslag söker vi nu fler sjuksköterskor till H70-studien.

Arbetsuppgifter

Som forskningssjuksköterska kommer du att undersöka deltagarna i studierna och utföra intervjuer och undersökningar avseende psykiatrisk och kroppslig hälsa, EKG-undersökning, spirometri, blodprovstagning, psykometriska tester, anhörigintervju med mera.

Utbildning i ovanstående arbetsuppgifter kommer att ges.

Kvalifikationer

Vi söker sig som är legitimerad sjuksköterska, gärna psykiatrisjuksköterska.
Erfarenhet av arbete i forskningsstudier, särskilt populationsstudier, är önskvärt. Har du arbetat med äldre eller har erfarenhet av psykiatri är det meriterande.

Vi söker dig som har ett stort intresse för forskning och vi ser gärna att du har en förmåga till självständigt arbete, noggrannhet, stresstålighet samt god samarbetsförmåga.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta är en projektanställning till och med 2014-12-31 med möjlighet till förlängning.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2014/704
Kontakt
  • Koordinator, Tina Jacobsson, 031-342 70 02
  • Professor, Ingmar Skoog, 031-343 86 40
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Katarina Kullenberg-Åke, 031-343 80 42
Publicerat 2014-02-07
Sista ansökningsdag 2014-02-21

Tillbaka till lediga jobb