Folkhögskoleförvaltningen, Dalslands folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

På Dalslands folkhögskola studerar nära 300 deltagare uppdelade på tre orter. Vi finns i Färgelanda, Vänersborg och Trollhättan. De kurser vi erbjuder, förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå, särskilda kurser/profilkurser, följande är exempel på dessa: Yrkeskurs vård- och omsorg, Socialpedagog, Livslinjen, Äventyrsguide och Det goda livet – en kurs för att ställa om till ett hållbart liv. I Trollhättan studerar ca 180 deltagare med 30 personal. Sammanlagt på alla orter är vi runt 60 anställda som arbetar med undervisning och service.
På folkhögskolan utgår lärandet från deltagarnas behov, förkunskaper och erfarenheter. Samtalet och det aktiva deltagandet i gruppen är en av grundpelarna i folkhögskolans pedagogik. Hos oss undervisar vi vuxna deltager i små grupper i en lugn miljö.
På skolan finns en positiv anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt och meningsfullt att komma till skolan, oavsett om man är där som deltagare eller som anställd.

Dalslands folkhögskola

Verksamheten bedrivs vid flera enheter, en internatskola i Färgelanda, en externatskola i Trollhättan samt verksamhet i Mellerud, Åmål, Bengtsfors och Vänersborg. Totalt studerar 300 deltagare på skolans olika kurser.

Vi-projektet Vi-projektet är ett ESF-projekt som handlar om att unga kvinnor och män ska åter­erövra och äga sin framtid. Deras livsresa är ofta kantad av misslyckanden med tappad själv­känsla, liten tro på framtiden och bristande tillit till samhället. Vi-projektet ska röja undan dessa hinder för att öppna vägen mot fullföljda studier eller ett riktigt jobb på arbetsmarknaden.

Möten i ögonhöjd är en viktig grundsyn i Vi-projektet och handlar om bemötande. Det är i möten som en viktig del av kommunikationen sker.

Arbetsuppgifter och beskrivning

Vi söker nu en marknadskoordinator/ kommunikatör Som marknadskoordinator för Dalslands folkhögskola arbetar du på både praktisk och strategisk nivå med marknadsföring av skolans olika kurser. Du ansvarar för uppdatering av skolans hemsida och du producerar underlag för broschyrer, annonser, och inlägg på sociala medier. Du planerar för och deltar på mässor, öppet hus och andra evenemang och sprider information i olika nätverk. Du är också delaktig i arbetet med marknadsanalys och planering av marknadsföring och kampanjer, tillsammans med representanter för de andra fem folkhögskolorna och vår samordnare för kommunikation.

Som kommunikatör i Vi-projektet ska du tillsammans med projektledningen ansvara för både intern och extern kommunikation. Då det är många olika aktörer, som exempelvis kommuner, vuxenutbildningar, kommunalförbund, folkhögskolor, vårdcentraler och civilsamhällesorganisationer som samverkar i projektet för att tillsammans uppnå resultat för deltagarna, så är den interna kommunikationen både en utmaning och en nyckelfaktor för framgång.

Projektet förväntas nå 1 000 unika deltagare, det ställer krav på en väl genomtänkt struktur för aktuella kommunikationskanaler. Det blir ditt uppdrag att ta fram den strukturen. För att lära känna de olika aktörernas verksamheter behöver du besöka olika kommuner och delta i processer. Du medverkar till att skapa och upprätthålla myndighetskontakter, mötesplatser och event. Det blir ditt jobb att synliggöra att det är EU som genom ESF finansierar projektet.

Kvalifikationer

  • Du har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation och/eller marknadsföring
  • Du är väl förtrogen med olika digitala verktyg för kommunikation och marknadsföring, t ex EPI-server, InDesign, Photoshop, Powerpoint
  • Du har gedigen erfarenhet av marknadsföring, inte minst via sociala medier. Kunskap om Matamo eller liknande är meriterande.
  • Du är van vid att kommunicera skriftligt och har en god stilistisk förmåga.
  • Du har en grundläggande kunskap om offentlig förvaltning, det är särskilt bra om du har en överblick över samverkan fungerar på kommunal nivå.
  • Du har förståelse för folkbildningens idé och värdegrund, vi ser gärna att du har erfarenhet av folkhögskola eller annan folkbildning.

Som person har du en god förmåga att strukturera och prioritera i ditt arbete. Du kan självständigt slutföra planerade aktiviteter.

Villkor

Tjänsten är en visstidsanställning på ca 2 år. Tjänsten tillsätts under förutsättning att Vi-projektet prioriteras för medel, det får vi besked om i mitten av mars.

 



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/864
Publicerat 2020-02-11
Sista ansökningsdag 2020-02-28

Tillbaka till lediga jobb