Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Nordhemskliniken

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Din framtida arbetsplats?

Nordhemskliniken tar emot patienter med alkoholberoende utan psykiatrisk samsjuklighet. Hos oss bedrivs vården från en stabil plattform med tillgänglighet och trygghet som självklara honnörsord.

På Nordhemskliniken finns en DropIn-mottagning där första insatsen alltid är läkarbesök. Utifrån ett första läkarbesök kan den sökande beredas plats för abstinensbehandling på vårdavdelningen, alternativt kan behandling beredas inom ramen för Nordhemsklinikens öppenvård.

Nordhemskliniken bedriver vårdkedja i samlad lokal, utöver detta bedrivs även Körkortsmottagning och egen provtagningscentral. Det finns en utbyggd och stabil programverksamhet för patientutbildningar på olika nivåer gällande alkoholberoendet och olika copings kills.

Vad kan vi erbjuda dig?

Nordhemskliniken omfattas av sjukhusets omfattande utbud men arrangerar också löpande egna föreläsningar med föreläsare som tillför kliniken värde.

Hur ser en arbetsdag ut?

Vid vårdavdelningen finns det 14 platser för abstinensbehandling. Patienter bereds plats genom den interna jourlinjen vilket ger närhet mellan vårdplatserna och den arbetande jouren vilket är en trygghet med hög patientkännedom.

Arbetet kännetecknas av korta vårdtider, cirka 5-7 vårddygn, och med mycket fokus på trygg och säker abstinensbehandling för att undvika komplikationer som epilepsi och delirium tremens.

Behandlingen består i farmakologisk behandling och trygghet under vårdtiden. Som sjuksköterska innebär det bland annat medicinhantering och arbetsledning, du arbetar i team med kompetenta skötare som bland annat ansvarar för vårdplanering. Vid behov finns kurators- och psykologresurs.

Arbetstiderna är baserat på schema 2/5 helger och utifrån fastighetens utformning och skalskydd kan inte tvångsvård bedrivas på denna beroendemedicinska avdelning.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Gärna från beroendevård eller akutmottagning. Specialistutbildning inom psykiatri är meriterande. 

Vi ser att du kan sjuksköterskans hantverk och det är viktigt är att du är en bra kollega som fungerar och interagerar med oss alla på alla plan.

Eftersom alkoholberoende är en kronisk, recidiverande sjukdom innebär det att patienter ibland återvänder med samma vårdbehov, vilket kräver att du har tålamod och uthållighet.

Förståelse för beroendesjukdomen är central och du måste vara receptiv för att lära dig  mer om denna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, kan diskuteras
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/854
Kontakt
  • Enhets- och vårdenhetschef, Martin Gaffke, 073- 660 15 19
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson , 070- 082 47 61
Publicerat 2020-02-11
Sista ansökningsdag 2020-02-25

Tillbaka till lediga jobb