Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Barncancercentrum

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Barncancercentrum i Västra Sverige är ett av Sveriges största barncancercentra, med ett upptagningsområde som omfattar Västra Götalandsregionen, Region Värmland, Region Halland och Region Jönköping. Hos oss behandlas varje år cirka 100 nyinsjuknade patienter med cancer i åldrarna 0-18 år. Vi har en stor pediatrisk enhet för stamcellstransplantationer och gör varje år cirka 20 hematopoetiska stamcellstransplantationer på vår slutenvårdavdelning. Vi ger även avancerad cellterapi, och är ett av två certifierade centra i Sverige för CAR-T terapi till barn. Inom enheten finns också en mottagning för benign hematologi, samt uppföljningsmottagning för färdigbehandlade patienter.

Vi bedriver en avancerad och komplett barnonkologisk vård där såväl utredning, behandlingsbeslut och utveckling av behandlingsprotokoll ingår i våra läkares arbetsuppgifter. Enheten har en egen bakjourslinje, där alla bakjourskompetenta läkare på enheten deltar, som också svarar på regionens frågor om såväl barnonkologiska patienter som stamcellstransplanterade patienter. Vi har ett gott och nära samarbete med närliggande specialiteter liksom med länssjukhusen i upptagningsområdet. Inom verksamhetsområdet finns en av Sveriges två ITCC-ackrediterade prövningsenheter för läkemedelsstudier på barn och ungdomar. Under våren 2021 kommer vårdavdelningen flytta in i en nybyggd, toppmodern sjukhusbyggnad.

Då verksamheten på Barncancercentrum fortsätter att växa, söker vi nu en till två specialistläkare-ST för att öka tillgängligheten och kunna ta emot fler cancersjuka barn och deras familjer. Vi ser fram emot att bli flera, vill du vara med?

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda en komplett ST-utbildning i Barnonkologi, med goda möjligheter att utvecklas. Vidare finns goda möjligheter till forskning, både på doktorandnivå och därefter.

Arbetsuppgifter

Ett individuellt utbildningsprogram kommer att läggas upp i samråd med studierektor för gren-ST och i samråd med sektionschef. Under din gren-ST utbildning till Barnonkolog kommer du att vara placerad på Barncancercentrum, med de randutbildningar som bestämts i din utbildningsplan. I arbetsuppgifterna inom barnonkologi ingår tjänstgöring inom slutenvård, dagsjukvård, mottagningsverksamhet och palliativ vård, för alla patientkategorier som vårdas vid enheten. Jourtjänstgöring som barnmedicinjour ingår under hela utbildningstiden, men övergår med tiden till bakjour i barnonkologi. Vi är uppdelade i olika läkarteam där varje team har ett huvudansvar för olika diagnosgrupper och du har goda möjligheter att så småningom välja team utifrån dina intressen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med svensk legitimation samt är har specialist eller pågående specialistutbildning i barn- och ungdomsmedicin. Du bör ha intresse av forskning inom området. Praktisk erfarenhet av arbete inom barnonkologi är meriterande. Det är även önskvärt att du bedrivit egen forskning inom området. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/369
Kontakt
  • Sektionschef, Magnus Sabel, 031- 343 45 22
Facklig företrädare
  • Sveriges Läkarförbund, Aron Onerup , 031- 343 66 74
Publicerat 2020-01-21
Sista ansökningsdag 2020-02-04

Tillbaka till lediga jobb