Sahlgrenska Universitetssjukhuset, FoUUI, Innovationsplattformen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Innovationsplattformen är en enhet inom Västra Götalandsregionen (VGR) som har uppdraget att främja innovationer i hela regionen. Verksamheten stimulerar, värderar och hanterar innovativa idéer, från medarbetare inom VGR samt från akademi och näringsliv, som bedöms ha potential att skapa värde för sjukvården och bidrar till regional tillväxt inom Life science.

Innovationsplattformen säkerställer en professionell ingång för akademi och näringsliv som vill testa och utvärdera sina produkter och tjänster inom hälso- och sjukvården. Målsättningen är att korta utvecklingstiderna, att snabbare implementera innovationer i vården samt bidra till en stärkt regional utveckling inom life science i Västra Götaland.

I vår verksamhet arbetar idag 23 personer. Verksamheten kännetecknas av ett öppet samtalsklimat med högt till tak och ett stort driv för utveckling. Vi värdesätter att ha ett team som präglas av prestigelöshet, med personer som sätter laget framför jaget, är empatiska, vågar testa nytt och inte är rädda för att göra fel ibland.

Eftersom Innovationsplattformen befinner sig i en expansiv fas, söker vi nu två erfarna innovationsledare med flerårig erfarenhet och ett genuint intresse för forskning, utveckling och innovation samt gärna med erfarenhet från både offentlig sektor och näringsliv.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom exempelvis teknik, hälso- och sjukvård, ekonomi och/eller annan inriktning som vi bedömer relevant för tjänsten.
 • Flerårig erfarenhet av innovationsledning och/eller förändringsledning och som har förmåga att omsätta innovativa visioner i strategiskt och operativt arbete.
 • Mångårig erfarenhet av projektledning i komplexa system inom offentlig förvaltning eller näringsliv.
 • Erfarenhet av att utveckla forsknings-, utvecklings- och/eller innovationsprocesser i samverkan med flera parter såsom offentlig sektor, akademi och näringsliv.
 • Mycket god förmåga att formulera dig effektivt och förståeligt på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Vana att leda och coacha.
 • Arbetat med eller inom offentlig förvaltning, företrädelsevis hälso- och sjukvård.
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling, medicinteknik, offentlig upphandling, digital transformation och klinisk forskning (ses som meriterande).

Viktiga personliga egenskaper för tjänsten är att du har god samarbetsförmåga, har lätt för att knyta nya kontakter och har god självkännedom. Du måste känna dig trygg med att tala inför större grupper och du agerar på ett förtroendeingivande sätt i mötet med vårdens olika professioner, såväl som i mötet med funktioner på olika nivåer i näringslivet och akademin. För att lyckas i rollen söker vi en problemlösare som är engagerad, serviceorienterad, vetgirig och initiativrik. Vi ser även att du är strukturerad och har en god organisationsförmåga, trivs med att befinna dig i förändring och vågar utmana det befintliga.

Arbetsuppgifter:

Som innovationsledare kommer några av nedanstående arbetsuppgifter att bli aktuella: 

 • Leda det regionala uppdraget att utveckla en sammanhållen innovationsprocess för VGR.
 • Leda regionala, nationella och internationella samverkansprojekt med parter från akademi, industri, offentliga och ideella aktörer, myndigheter och branschorganisationer.
 • Coacha komplexa innovationsprojekt exempelvis projekt som rör nyttiggörande av forskning.
 • Hantera externa förfrågningar från näringsliv och akademi, där kontakt söks med vården.
 • Leda samverkansaktiviteter som syftar till att skapa strukturer och system för innovation inom hälso- och sjukvården med regiongemensamma stödfunktioner och aktörer inom innovationssystemet.
 • Leda externfinansierade nationella och internationella innovationsprojekt.

Resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/7153
Kontakt
 • Enhetschef, Erik Mårtensson Djäken, 070- 082 59 65/ erik.martensson.djaken@vgregion.se
 • Enhetschef, Susanne Dahlberg, 070- 020 77 67/ susanne.dahlberg@vgregion.se
Facklig företrädare
 • Vision, Therese Jakobsson , 076- 050 88 63
 • Vårdförbundet, Nicklas Martinsson, 076- 940 28 85
 • Kommunal, Karin Andersson 070- 392 88 63 , SACO, Maud Eriksson, 031-343 10 21
Publicerat 2019-12-20
Sista ansökningsdag 2020-01-19

Tillbaka till lediga jobb