Skaraborgs Sjukhus, Psykiatrisk öppenvårdsmottagning Lidköping

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Lockas du att få utveckla vården med patienten i fokus och i god samverkan med andra aktörer? Då är du den vi söker!

Den psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Lidköping ingår i verksamhetsområde M5, vuxenpsykiatrin på Skaraborgs Sjukhus. Hos oss arbetar idag många kompetenta medarbetare som medicinska sekreterare, psykologer, sjuksköterskor, psykiatrisjuksköterskor, arbetsterapeut, skötare, läkare, kurator och fysioterapeut. Vi har mottagning, mobilt team och dagsjukvård. Samverkan sker med kommun, primärvård och andra vårdgrannar. Vårt upptagningsområde är Lidköping, Götene, Vara, Grästorp och Essunga kommuner

Vi söker nu en rehabiliteringskoordinator som vill utvecklas och växa i sin yrkesroll.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att vara mottagningens rehabiliteringskoordinator. Du jobbar i samråd med läkare, initiera/koordinera rehabiliteringsinsatser inom hälso – och sjukvården. Vara spindeln i nätet i samarbetet med interna och externa aktörer som Försäkringskassa, Arbetsförmedling och arbetsgivare mfl, då behov finns av arbetslivsinriktad rehabilitering samt att ha en samordnande funktion i individärenden gällande rehabilitering och sjukskrivningsprocessen. Som arbetsterapeut gör du utredningar av patientens aktivitetsförmåga i vardagsliv och arbete. Du behandlar, rehabiliterar samt ger rekommendationer till andra aktörer om rehabilitering och stöd. Din kartläggning av aktivitetsförmåga kan ge underlag för en fristående bedömning men kan även innebära inledning till en specifik behandling. Den fristående bedömningen kan ge underlag för LUH eller andra intyg till t.ex. arbetsförmedling eller socialtjänst.

I ditt arbete utgår du från patientens individuella mål.Ditt mål är att patientens vardag ska fungera så bra och på ett så tillfredsställande sätt som möjligt. Du utför behandling enskilt såväl som i grupp, genom träning av en specifik syssla. Du förskriver även hjälpmedel. Behandling och rehabilitering kan ske i samarbete med patientens nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med kunskap och kompetens inom försäkringsmedicin. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Du är en självgående person med naturligt driv, som samtidigt uppskattar de fördelar som ett gott samarbete med kollegor och övriga samarbetspartners medför. Du sätter patientens bästa i centrum och är lyhörd för dennes behov. Då tjänsten innehåller transporter med bil ställer vi krav på B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vid tillsättning inom psykiatrin begär vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan hanteras av arbetsgivaren.

Intervjuer sker löpande

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/vecka, 100 %
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6914
Kontakt
  • Enhetschef Helen Svenson, 0722 184399
  • Rehabkoordinator Hanna Persson, 0510-484421
Facklig företrädare
  • Susanne Eldh sveriges arbetsterapeuter, 0515-87000
Publicerat 2019-12-12
Sista ansökningsdag 2020-02-09

Tillbaka till lediga jobb