Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Hybrid och intervention

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Hybrid och intervention startade upp sin verksamhet inom Sahlgrenska universitetssjukhuset 2016 och ingår i område 5. Verksamheten innefattar Kärlkirurgi samt Interventions- och Operationsenheter med hybridsalar. Intervention 1 arbetar i helt nya angiolab i hybridsalar, enhetens innehåll är Intervention inom Neuro och Buk/Kärl.

Vår verksamhet består till 50% av akuta patienter. Vi som arbetar här är medicinska sekreterare, undersköterskor, röntgensjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, interventionister/radiologer, anestesiläkare och kärlkirurger med flera.

Vi välkomna dig som är nyutexaminerad eller erfaren röntgensjuksköterska som vår nya kollega!

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig - en Röntgensjuksköterska med intresse för Bild och Intervention. Du bör även ha ett intresse och fokus på de utmaningar som följer med ett akut flöde av patienter. Här ges du möjlighet att arbeta i en multidisciplinär verksamhet i Bild och Interventionscentrum (BoIC), med en högteknologisk innovativ bilddiagnostik.

Vi arbetar i en höggradig ren miljö, där våra interventionslab och hybridsalar har identiska hygienkrav på samma sätt som en operationsenhet. Röntgensjuksköterskan är en i teamet och arbetar ihop med interventionisten vid våra undersökningar/behandlingar inom intervention.

Den interventionsbehandling som utförs inom Neuro är bland annat vid trombektomier, subaraknoidalblödningar och andra blödningar i huvud/ansikte och embolisering av aneurysm i hjärnan. Inom buk/kärl bland annat bäcken- och benangiografier, embolisering av tumörer och aneurysm, stentgraftbehandling av aorta samt akuta blödningar och avancerade leverinterventioner. På hybridsalarna på operationsavdelningen är vi en del i teamet, när interventionbehandling utförs i samband med öppen kirurgi, vilket främst gäller kärlkirurgi, transplantation, traumakirurgi och neurokirurgi.

Du ges möjlighet till kompetensutveckling både genom intern- och extern utbildning/konferenser samt kan delta i olika forskningsprojekt.

Tjänstens arbetstid är förlagd till dagtid inklusive arbetstidsförkortning, beredskap ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad Röntgensjuksköterska, med intresse för bild och intervention. Erfarenhet från arbete inom intervention och/eller radiologi ser vi som meriterade. Du tar eget ansvar och har förmågan att arbeta i team med olika yrkesprofessioner. Vi ser även att du är positiv till förbättringsarbeten och handleder gärna studenter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bifoga bevis om legitimation i din ansökan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Har du frågor kring vår verksamhet eller undrar hur enheten ser ut? Då är du varmt välkommen på ett besök, hör gärna av dig. Vi ordnar det som passar dig bäst!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Februari 2020 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6856
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Carina Sandin, Tfn: 070-962 47 56 Mail: Carina.sandin@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Carina Seldahl Holmberg, Tfn: 031-42 32 07
Publicerat 2020-01-08
Sista ansökningsdag 2020-01-26

Tillbaka till lediga jobb