Södra Älvsborgs Sjukhus, Klinik för Nära Vård, Palliativt team

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om vår lediga tjänst
Vi söker en specialistkompetent läkare med stort intresse för palliativ vård. Du kommer att arbeta brett i både sluten- och öppenvård. Du kommer arbeta och ingå i palliativt team som är en del av palliativa enheten. Vi sätter stort värde på att erbjuda våra patienter god kontinuitet och alla våra patienter har ett särskilt utsett ansvarigt team (läkare och sjuksköterska) som följer patienten. Öppenvårdsverksamheten innebär oftast att vi arbetar i patientens hemmiljö. Slutenvården är avdelningsarbete och där ingår även viss telefonberedskap på helger.

Palliativa enheten har sex läkartjänster med uppdrag att arbeta med specialiserad palliativ vård inom vårt upptagningsområde. I tjänsten finns det möjlighet att bidra till en fortsatt utveckling av den palliativa vården på SÄS. Om du inte redan är specialistkompetent inom palliativ medicin finns möjlighet att du inom ramen för din tjänst, med full kostnadstäckning, fullgör utbildning för denna tilläggsspecialitet.

Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete på den palliativa enheten i samarbete med övriga kliniker på hela sjukhuset.

Om oss
Den specialiserade palliativa verksamheten på SÄS tillhör Kliniken för nära vård, som har en samlad verksamhet för specialistsjukvårdens mobila team. Enheter som ingår i kliniken är Andningsresursteamet, Närsjukvårdsteamet, Palliativt team och vårdavdelning och Vårdövergång i samverkan. Nära vård handlar om att se till att den vård som patienten behöver ofta erbjuds där patienten befinner sig, samt att nära och goda relationer mellan patient och vårdgivare och god tillgänglighet ska finnas.

Det palliativa teamet arbetar i samverkan med andra vårdgivare för att ge den enskilde individen en så god vård som möjligt. Detta gäller framförallt när sjukdom inte längre svarar på botande behandling och när lindring av smärta eller andra symtom, som illamående och oro, är av största vikt. Teamet följer inskrivna patienter genom hela vårdkedjan och innefattar även psykosocialt stöd till den sjuke och dennes närstående.

Palliativvårdsavdelningen vårdar i dag patienter i behov av specialiserad palliativ vård. Patienterna är ofta i behov av samordnad planering för ökad hjälp i hemmet eller beslut om en annan vårdform. På avdelningen arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut i team runt patienten. Vid behov konsulteras även andra yrkeskategorier.

Din profil
Vi söker dig som har specialistkompetens inom palliativ medicin eller annan relevant specialitet t. ex. anestesi, onkologi, internmedicin, allmänmedicin, kirurgi, geriatrik eller gynekologi och du är intresserad av att arbeta med svårt sjuka patienter. Erfarenhet av palliativ vård är önskvärt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Tjänsten är en heltidstjänst med möjlighet att diskutera om tjänstgöringsgrad.

Bifoga yrkeslegitimation i din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6849
Kontakt
  • Malin Bark, vårdenhetschef , 033-616 49 89
  • Karin Scharl, verksamhetschef , 073-075 26 56
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, nås via sjukhusets växel , 033-616 10 00
Publicerat 2019-12-10
Sista ansökningsdag 2020-01-12

Tillbaka till lediga jobb