Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Lungmedicin

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsområdet Lungmedicin på SU/Sahlgrenska är en av landets största enheter i sitt slag. Vi söker nu läkare till ST-tjänst inom specialiteten Lungmedicin

Lungmedicin

Vår lungmedicinska sluten- och öppenvård innefattar en bred klinisk verksamhet med utredning och behandling av bland annat lungcancer, interstitiella lungsjukdomar, hypoventilation, sömnapné och obstruktiva lungsjukdomar. Den polikliniska verksamheten består bland annat av allmän lungmottagning, lungonkologisk mottagning, CF-mottagning, utredningsmottagning sömnlaboratorium samt egen lungdiagnostisk enhet. Vi bemannar också lungdelen av Transplantationscentrum. På kliniken är vi 27 specialister och 9 ST-läkare.

Vi erbjuder möjligheter att deltaga i forskning och utvecklingsarbeten.ST-tjänsten är tidsbegränsad tills dess att utbildningen är slutförd.

Anställningens omfattning är 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning. Intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.Delar av placeringarna kan, efter överenskommelse, genomföras vid närliggande sjukhus inom regionen.

Arbetsuppgifter

Sedvanliga läkaruppgifter inom specialiteten Lungsjukdomar, i sluten respektive öppenvård. Jourarbete inom Lungsjukdomar, samt inom sidoplaceringar. Individuell utbildningsplan och individuell handledning av specialistkompetent läkare, enligt Socialstyrelsens föreskrifter 2015:8.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intresse eller tidigare erfarenhet av forskning och utvecklingsarbete är meriterande.


Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6663
Kontakt
  • Sektionschef, Cattis Dellborg, 031-342 85 57
  • Studierektor, Margaretha Smith, 031-342 71 95
  • ST-läkar-representant, Daniel Hansson , 031-342 78 85
Facklig företrädare
  • SACO, Linnea Holmstrand , 031-342 86 64
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2019-12-13

Tillbaka till lediga jobb