Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Thorax

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsområde Thorax består av två sektioner; Thoraxkirurgi samt Thoraxanestesi och intensivvård. Vi är cirka 400 medarbetare och verksamhetsområdet innefattar en operationsavdelning, en intensivvårdsavdelning, en vårdavdelning, en öppenvårdsmottagning, thoraxkirurger, thoraxanestesiologer samt en administrativ enhet. Verksamheten är högt specialiserad inom thoraxkirurgi med hela regionen som upptagningsområde. Vad gäller hjärt- och lungtransplantation samt hjärtkirurgi för vuxna med medfödda hjärtfel är Sahlgrenska Universitetssjukhuset ett av två centra i Sverige med rikssjukvårdsuppdrag. Verksamhetsområde Thorax styrs av Sahlgrenska Universitetssjukhusets gemensamma vision; sjukvård, forskning och utveckling med högsta kvalité.

Arbetsbeskrivning
Som Verksamhetsutvecklare på Thorax är ditt övergripande uppdrag att entusiasmera till och samordna förbättringsarbetet på enheterna samt arbeta för att vi styr mot de övergripande målen; att tillhandahålla hjärt- och lungkirurgi med hög kvalitet och god tillgänglighet. En viktig del i ditt arbete är att vara samordnare och den så kallade spindeln i nätet mot olika professioner och enheter där du plockar upp idéer som stödjer verksamhetens förbättringsarbeten.

I dina arbetsuppgifter ingår att hålla i områdets Patientsäkerhets- och kvalitetsgrupp och arbeta med områdets utvecklingsplan. Att sammanställa, analysera och facilitera avvikelsehantering samt att initiera, leda och stödja arbetet med risk- och händelseanalyser kommer också att ingå i dina arbetsuppgifter. Du ansvarar för att omvärldsbevaka utvecklingen inom kvalitets- och patientsäkerhetsområdet internationellt och nationellt.

Du arbetar nära verksamhetschefen som också är din närmaste chef.

Vem söker vi?
Vi söker dig med en akademisk vårdutbildning, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi önskar också att du är vetenskapligt meriterad och kan handleda studenter på magister och masternivå. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta inom en enhet med dygnetrunt- verksamhet. Du är van att läsa och värdera information samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är också meriterande om du har någon form av dokumenterad erfarenhet av att leda grupper.

Som person söker vi dig som har ett strukturerat angreppssätt och som kan driva dina processer självständigt. För att lyckas i rollen tror vi också att du samarbetar bra med alla olika typer av människor samt att du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer. För att få gehör och kunna driva igenom dina idéer behöver du också vara duktig på att påverka och övertyga andra samt har förmåga att samordna, motivera och skapa engagemang kring det du vill uppnå. Det är också viktigt att du kan sortera och prioritera och ibland också säga nej för att på så sätt behålla fokus mot verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6642
Kontakt
  • Verksamhetschef, Helena Rexius , 076-941 47 02
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Lund, 070-020 79 21
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2019-12-06

Tillbaka till lediga jobb