Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 6, Thorax

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamheten
Verksamhetsområde Thorax består av två sektioner; Thoraxkirurgi samt Thoraxanestesi och intensivvård. Vi är cirka 400 medarbetare och verksamhetsområdet innefattar en operationsavdelning, en intensivvårdsavdelning, en vårdavdelning, en öppenvårdsmottagning, thoraxkirurger, thoraxanestesiologer samt en administrativ enhet. Verksamheten är högt specialiserad inom thoraxkirurgi med hela regionen som upptagningsområde. Vad gäller hjärt- och lungtransplantation samt hjärtkirurgi för vuxna med medfödda hjärtfel är Sahlgrenska Universitetssjukhuset ett av två centra i Sverige med rikssjukvårdsuppdrag. Verksamhetsområde Thorax styrs av Sahlgrenska Universitetssjukhusets gemensamma vision; sjukvård, forskning och utveckling med högsta kvalité.

Arbetsbeskrivning
Verksamhetsområde Thorax söker nu en koordinator för operationskoordinering av patienter som ska genomgå hjärt- och lungkirurgi. Vägledande i koordineringen är förhållningssättet patienten i centrum. I arbetet ingår bland annat att medverka vid behandlingskonferenser, ansvara för väntelistor och ha kontakt med patienter och remittenter preoperativt. Det ingår också att kalla patienter för operation, samt operationsplanering och uppföljning. All planering sker i ett nära samarbete med alla delar i vårdkedjan, olika verksamheter inom och utom regionen och mellan olika yrkeskategorier. I dina arbetsuppgifter ingår också att du deltar i olika utvecklingsprojekt och förändringsarbeten för att verksamheten hela tiden ska kunna erbjuda bästa möjliga vård till de patienter som behöver vår hjälp. Som operationskoordinator är du organiserad direkt under verksamhetschefen.

Vem söker vi?
Vi söker dig med en akademisk vårdutbildning, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta inom en enhet med dygnet runt- verksamhet. Erfarenhet av arbete med hjärt-och lungkirurgiska patienter liksom arbete som patientkoordinator är meriterande. Vi ser gärna att du är intresserad av digitala processer och nya informationssystem och att du vill bidra till teamets utveckling i digitaliseringsfrågor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som person söker vi dig som har ett strukturerat angreppssätt och som kan driva dina processer självständigt. Du har ett professionellt och empatiskt förhållningssätt mot våra patienter. Du tycker om att arbeta i team och delar gärna med dig av dina erfarenheter till andra för verksamhetens bästa. För att lyckas i rollen tror vi också att du samarbetar bra med alla olika typer av människor samt att du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6632
Kontakt
  • Verksamhetschef, Helena Rexius, 076-941 47 02
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Lund, 031-342 33 49
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2019-12-16

Tillbaka till lediga jobb