Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Sötåsen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, särskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Arbetsuppgifter

Som fritidsledare på Naturbruksskolan Sötåsen arbetar du med eleverna på deras fritid. Skolan erbjuder internatboende för att möjliggöra fungerande och lättillgängliga gymnasiestudier för våra elever. Verksamhetens mål är att stödja eleverna mot måluppfyllelse i skolan. I arbetet ingår därför att stödja och motivera eleverna i deras utveckling och lärande samt att skapa studiero och studiekultur. I arbetet med eleverna utgår du från skolans värdegrund och engagerar dig i att ge eleverna möjlighet till en meningsfull fritid med olika fritidsaktiviteter. I arbetet ingår därför att bidra till trygga vuxenkontakter och goda sociala relationer. Vi lägger största vikt vid delaktighet och gemenskap samt att alla elever ska känna sig sedda och bekräftade. Du kommer att ha kontakt med föräldrar till elever samt i samverkan med de övriga i arbetslaget skapa en trygg internatmiljö för eleverna. Som fritidsledare har du en viktig roll som förebild för eleverna och är beredd att agera vuxen i alla lägen. Du måste tycka om att arbeta med människor och ha en god förmåga att skapa sociala relationer. Du kommer ingå i ett arbetslag med olika kompetenser som tar ett gemensamt ansvar för de arbetsuppgifter som ska utföras. Arbetet ligger förlagt till kvälls- och nattjobb.

Som person behöver du vara flexibel, kommunikativ, ha god förmåga till samarbete och kunna ta initiativ till att lösa problem som kan uppstå. Vi lägger stor vikt vid en positiv attityd och att du har service- och ansvarskänsla. Du kommer möta elever med varierade förutsättningar och behov, vilket gör att du behöver vara lyhörd och anpassningsbar.

Naturbruksförvaltningens skolor präglas av öppenhet, prestigelöshet och stor vilja till utveckling och samarbete. Du har ett förhållningssätt utifrån våra kärnvärden: ansvar, gemenskap och utveckling, så som de är definierade i vår värdegrundsplattform.

Kvalifikationer

Du ska ha:

-Fritidsledarutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som är relevant

-B–Körkort för manuell växellåda

-Grundläggande IT-kunskap

Meriterande är:

-Minst 3 års erfarenhet av arbete med ungdomar mellan 16-20 år

-Kunskap eller intresse inom gröna näringen, gärna inom hundsport/hundträning, djurskötsel (smådjur eller lantbruksdjur), lantbruk/trädgård eller lantbruksmaskiner.

Högskolestudier inom områdena: Pedagogik, beteendevetenskap, socialpsykologi

Villkor

Heltid, tillsvidareanställning enligt kollektivavtal, AB. En provanställning på 6 månader tillkommer.

Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att mot utdrag ur belastningsregister bedöma lämpligheten för anställning.

Övrigt

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6612
Kontakt
  • Sabina Knutsson, 0724538611
Facklig företrädare
  • Alexander Bodehag, Kommunal, 072-5036849
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2019-12-17

Tillbaka till lediga jobb