Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuropsykiatrimottagning Gamlestaden

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Neuropsykiatrimottagning Gamlestaden är en specialistmottagning för vuxna patienter med ADHD, autism och intellektuell funktionsnedsättning med psykiatrisk samsjuklighet. På mottagningen arbetar läkare, psykologer, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, kurator, rehabkoordinator och sekreterare tillsammans i två team. Sammantaget är vi ungefär 20 medarbetare. Mottagningen ligger i samma byggnad som den allmänpsykiatriska mottagningen i Gamlestaden. Lokalerna är nyrenoverade och det går snabbt och lätt att ta sig hit med lokaltrafik. Vår arbetsplats präglas av hög professionalitet och öppet klimat, och vi strävar efter en dialog mellan olika synsätt och att hålla ett band till universitet och forskning.

Den neuropsykiatriska specialiteten har vuxit under de senaste åren och förväntas fortsätta att växa. Vi befinner oss därför i ett dynamiskt läge där vi kontinuerligt arbetar dels med att både bredda och spetsa vårt behandlingsutbud och dels med att förbättra våra arbetsmetoder. En förändring som vi ser fram emot är exempelvis digitalisering som ett stöd i uppföljning och behandling. Samtidigt som vi är måna om att främja specialiceringen inom vårt fält strävar vi efter att behålla ett nära samarbete med övriga specialiteter. Vi har en välfungerande struktur för samverkan kring patienter med samsjuklighet.

Om arbetsuppgifter

Tjänsten är knuten till ett av våra två team. I vardera team arbetar två sjuksköterskor. Teamen ansvar för utredning och behandling av patienter med ADHD, autism, Tourettes och utvecklingsstörning med psykiatrisk samsjuklighet. I sjuksköterskans ansvarsområde ingår arbetsuppgifter innefattande både individuella samtalskontakter, medicinuppföljningar och samarbete med teamets läkare, samverkan med vårdgrannar samt administration rörande vissa delar av teamarbetet. Vi ser också gärna att du är intresserad av att arbeta med patienter i grupp. Eftersom medicinuppföljningar på patienter som står på centralstimulantia utgör en stor del av arbetet kan det vara en fördel om du har erfarenhet av arbete inom somatiken.

Om utvecklingsmöjligheter

Som en av Psykiatri Affektivas psykiatrisjuksköterskor ingår du i en organisation där utvecklingsarbete, fortbildning och handledning ses som viktiga för en bra arbetsmiljö. Undervisning och handledning av studenter kan förekomma.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning i psykiatri och olika former av samtalsutbildning är meriterande. Erfarenhet av arbete med våra patientgrupper och/eller av teamarbete i psykiatrisk öppenvård är också önskvärt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Som person är det viktigt att du har ett äkta intresse för mänskliga möten och att du är målinriktad i ditt arbete. Vi ser också gärna att du har en organisatorisk sida och har någorlunda god datorvana.

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Välkommen med din annons!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6206
Kontakt
  • Enhetschef Matilda Vasilis, 070-083 09 79
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Matilda Eriksson, 070-082 47 61
Publicerat 2019-11-08
Sista ansökningsdag 2019-11-22

Tillbaka till lediga jobb