Västra Götalandsregionen

Nuvarande Primärvårdsdirektör går i pension 2020 och vi söker nu en efterträdare.

Om oss
Närhälsan är Nordens största primärvårdsleverantör och Västra Götalandsregionens egen regiverksamhet. Vi är 5 500 medarbetare och vår omslutning är 5 miljarder kr. Vi finns i regionens samtliga 49 kommuner med 104 vårdcentraler och barnavårdscentraler, 61 rehabmottagningar och ett antal jourverksamheter. Vi möter människor genom hela livet, i alla åldrar och hälsotillstånd. Närhälsan är en platt organisation med decentraliserad styrning som finns nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa.

Om jobbet
Som Primärvårdsdirektör ansvarar du inför och rapporterar till Styrelsen för Närhälsan och är direkt underställd Regiondirektören. Du ingår i koncernledningen för hälso- och sjukvård, där man tar ett samlat ansvar för att utveckla hälso- och sjukvårdssystemet i Västra Götalandsregionen. 

Uppdraget innebär att leda Närhälsan på den konkurrensutsatta marknaden så att verksamheten lyckas nå uppsatta mål. Utöver detta bidrar du till att driva omställningen av den nära vården så att en större andel av vårduppdragen och de ekonomiska resurserna kan föras över till primärvården samt den övriga nära vården. Det innebär bland annat att utveckla digitala vårdformer och tjänster, öka samarbetet mellan kommunal hälso- och sjukvård, primärvård och specialiserad sjukhusvård, samt att stärka kompetensförsörjningen inom Närhälsan. Som primärvårdsdirektör ingår du i flera olika nationella nätverk.

I din ledningsgrupp finns åtta primärvårdschefer och en samordnande chefsläkare. Dessutom ingår stabschefer inom ekonomi, HR, kommunikation, utveckling, ehälsa och kansli.

Om Dig
Vi söker dig med relevant akademisk examen och flerårig chefserfarenhet, erfarenhet av att leda chefer och förståelse för att verka i en politiskt styrd organisation. Du har en bakgrund inom hälso- och sjukvård, gärna inom primärvården. Du har god erfarenhet av hur man driver lyckade förändringsarbeten i komplexa sammanhang.

Vi söker en samarbetsinriktad ledare som är drivande, proaktiv och entusiasmerande samt med en god pedagogisk förmåga. Du får energi av att skapa värde för våra patienter och är lyhörd för att hitta nya arbetsformer för att nå målen kring omställningen, kompetensförsörjning, tillgänglighet och hög kvalitet.

Du har en utvecklad förmåga att stärka underställda chefer i sitt ledarskap och att motivera i med- och motgång. Som person är du tydlig, målinriktad med förmågan att skapa goda och långsiktiga relationer.

Kontaktuppgifter fackliga representanter:
Vision: Mona Moslehi, mona.roos@vgregion.se
Kommunal: Lotta Björck, ann-charlotte.bjorck@vgregion.se
Vårdförbundet: Jeanette Ros, jeanette.ros@vgregion.se
SACO: Erica Batallanes Forsell, erica.batallanes@se, Abdol Vazae, abdolghafour.vazae@vgregion.se
Ledarna: Mattias Hjelm, mattias.hjelm@vgregion.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5610
Kontakt
  • Ann-Sofi Lodin, regiondirektör, 0706-32 11 65, Marina Olsson, personaldirektör, 0706-30 58 57
  • Thomas Bylund, HR-strateg, 0702-64 40 09
  • Gunilla Thulin, rekryteringskonsult på Maquire,, 0735-49 99 00, gunilla.thulin@maquire.se
Facklig företrädare
  • se, ovan
Publicerat 2019-10-10
Sista ansökningsdag 2019-11-03

Tillbaka till lediga jobb